Casa mierii

phone +373 (67) 72-22-22

''Casa mierii''

În satul Răciula, Călăraşi, găsim „Casa Mierii”, care-şi are mereu porţile deschise, gata să primească pe orice turist rătăcit sau pe cei mânaţi de curiozitate şi pofta de a se îndulci cu puţină miere. 

REZERVARE

DESCRIERE

Curtea casei Casa mierii este plină cu stupi, instrumente tradiţionale vechi, unele dintre acestea fiind atârnate de pereţii casei, şi multe vase de ceramică umplute cu miere.

Casa mierii Chisinau - Raciula: 87 km 

În ograda familiei Stegărescu Casa mierii vom găsi o mică împărăție a albinelor - grădina plină de stupi, pînă și casa pare un muzeu al mierii. Gospodarii Casa mierii vă vor ghida într-o excursie spre tainele producerii mierii de albine, pînă și va vor explica efectele medicale ale produselor: mierea, polenul, ceara și propolisul.

Doar aici puteți admira munca continuă a albinelor, printr-un stup cu pereții de sticlă. O gamă largă de produse apicole calitative, cu posibilitatea degustării mierii de salcîm, tei, polifloră, mierii cu polen, nuci, mierii în fag, vinul tradițional de casă și hidromelul – băutura alcoolica preparată prin fermentarea mierii de albine cu apa.  După ani grei de muncă asiduă şi investiţii, familia Stegărescu a reuşit să combine apicultura cu turismul rural, ramură slab dezvoltată în R. Moldova. Apicultorii au 130 de familii de albine in Casa mierii şi un geamantan ticsit cu cunoştinţe şi idei de promovare a acestei ramuri. La „Casa Mierii”, numită şi „Muzeul Apicol”, vizitatorii pot urmări activitatea unei familii de albine, fără a fi înţepaţi, prin pereţii de sticlă ai unui stup. De asemenea, fiecare poate să guste produsele apicole în Casa Mare, pe pereţii căreia sunt afişate fotografiile transmise de turişti, diplomele şi prosoapele tradiţionale care au mai bine de 100 de ani. Ghidul însoțitor ne va convinge de efectele miraculoase pe care le posedă mierea: "Toată mierea naturală, în afară de cea de salcâm/mai, se cristalizează. Acesta e un fenomen natural datorat fructozei glucozei.

Mierea se cristalizează mai repede dacă stă la rece. Vrem ca oamenii să cunoască, să înţeleagă şi să nu mai fugă de mierea cristalizată, considerând-o rea”.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu