Pensiunea turistica Fata Morgana

phone +373 (67) 72-22-22

Pensiunea turistică ''Fata Morgana''

In glorioasa si zbuciumata sa cale, dorind sa cunoasca o alta lume, istovit de valurile oceanului si dorul de pamint, Cristofor Columb a soptit: Fata Morgana. 

REZERVARE

DESCRIERE

Este visul unui mare si brav calator, ce prin veacuri si ape, a visat la victorii, dar miracol, a gasit  pentru sine si omenire la o margine de lume.

Chisinau - Molovata: 72 km

''Fata Morgana'' este un miraj care devine realitate, atunci cind ai vointa si putere sa parcurgi drumul care l-ai ales, indiferent de  greutatile si lipsurile ce ti le ofera soarta. FATA MORGANA !!! strigau marinarii din expeditia lui Cristofor Columb, cind erau istoviti si disperati, vazind in departare doar o iluzie optica.

Dar prelungeau apoi sa visleasca si intr-o buna zi au ajuns si in America,  devenind astfel celebri si nemuritori. La fel si tu drumetele ce vei merge prin Molovata, in drumul spre izvor, la o margine de  sat, vei descoperi pensiunea agroturistica „FATA MORGANA”. Pensiunea este plasata pe un urcus spre stinca, cu batrinul Nistru in fata si codrii Orheiului in spate. Este un loc de o rara frumusete ce nu te mai saturi sa il admiri. Aici vei gasi linistea pe care ti-a furat-o orasul, vei respira aer proaspat si curat, te vei scalda in apa care iti va aduce noi puteri pentru o noua zi. Este locul care merita sa il vizitezi, deoarece parafrazind vorba mai  veche, repet, „cine nu a vazut Molovata, nu a vazut nimic”. Pentru tine neobositule calator, pentru dirzenia ta si setea de a cunoaste locurile de vis a Repubicii Moldova, este o gura de rai, numita „Fata Morgana”, situata la 35 km de Orhei si Criuleni si 59 km de municipiul Chisinau, in satul Molovata, r-l Dubasari. Aici vei gasi minunea care a gasit-o si Cristofor Columb peste ocean.

Peizajul este inzestrat cu privelisti extraordinare, relieful fiind cu dealuri abrupte ce creeaza impresie de zona muntoasa, in vai sunt izvoare care dau nastere la mici raulete, iar la poalele dealurilor se intinde raul Nistru cu o latime de circa 2,5 km si o apa fara scurgere rapida, asemaninduse cu un lac de munte. Pensiunea ofera servicii de calitate in cazarea turistilor, alimentarea, organizarea odihnei active: pescuit, vinatoare, inot, piscina, schi acvatic, excursii culturale, practicare de sport extrem cum ar fi: deltaplanerismul si paraplanerismul, distractii extra program. Alt criteriu important sunt plimbarile turistice cu vaporul pentru familiarizarea cu locurile memorabile ale fluviului Nistru. Pentru sezonul de iarna propunem practicarea patinuajului. Vizitatorii pot prepara din vanatul sau pescuitul personal bucate indragite de ei traind senzatia de neuitat a gustului perfect obtinut la foc deschis. Statiunea propune organizarea de: serate cu discoteca, foc de tabara, tabere de odihna pentru adolescenti.

La fel propunem organizarea de seminare, conferinte stiintifice, intruniri regionale pentru agentii economici si administrativi din zona si capitala. 

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu