Pensiunea Casa din Luncă
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

Pensiunea ''Casa din Luncă''

''Casa din Lunca'' este prima pensiune rurală,construita in 2002 din satul Trebujeni, Orhei, amplasată în inima rezervaței naturale Trebujeni - zona cea mai populată din republică. Tot aici suntem invitați spre vizita complexului muzeistic Orheiul Vechi.

REZERVARE

DESCRIERE

Chișinău - Trebujeni (Orheiul Vechi): 47 km

În această pensiune, oaspeții se delectă cu meniul moldovenesc: mămăligă, plăcinte, vin de casă. Pensiunea fiind localizată în apropiere de rezervație, cuprinde o porțiune în forma de canion a văii Răutului și a afluenților săi, Ivancea în dreapta și Draghinici în stînga.

Văile acestor răuri s-au format din eroziunea pietrelor calcaroase sarmate, prezentîndu-se în zilele noastre sub forma unor pante abrupte, presărate cu numeroase peșteri. În albiile rîurilor, apa a modelat vaduri și mici cascade. Pe povîrnișurile stîncoase ale Răutului s-au păstrat cîteva mănăstiri rupestre medievale. Pantele văilor sînt acoperite de păduri, în care viețuiesc animale sălbatice. Veți avea posibilitatea de a vă familiariza cu caracteristicile naționale ale poporului nostru, începând de la arta culinară pînă la cîntece, dansuri, obiceiuri străvechi naționale, veți surprinde arta artizanatului local. În timpul călătoriei, veți avea posibilitatea de a admira peisajul de frumusețe nemaivăzut anterior. Beneficiile excursiei: Familiarizarea cu satul moldovenesc.

Călărie. Familiarizarea cu activitatea pe terenurile agricole. Familiarizarea cu activitatea în gospodaria țărănească Familiarizarea cu corvoada: muls oi, vaci, hrănirea păsărilor, și altele.

Participarea la pregătirea diferitor feluri de mâncare din Moldova

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu