AgroPensiunea Casa Parinteasca - Palanca | CasaMare
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

AgroPensiunea Casa Parinteasca

Muzeul in AgroPensiunea Casa Parinteasca este situat într-o casă țărănească obișnuită din secolul 20 în satul Palanca, nu departe de satul Hârjauca, unde fiecare poate vizita mănăstirea bărbătească.

REZERVARE

DESCRIERE

AgroPensiunea Casa Parinteasca este păstrată în forma în care se afla la părinții stăpînei Tatiana, care a hotărât de-a lungul timpului, și cu trecerea la toate cele moderne, că în casa sa să nu schimbe nimic.

AgroPensiunea Casa Parinteasca:
Chișinău -Palanca (Călărași): 76 km

Astfel, aici, în AgroPensiunea Casa Parinteasca, au fost colectate lucruri, de care se foloseau oamenii de la sat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. De asemenea, în acest sat sunt păstrate toate ritualurile și tradițiile, pe care le urmau locuitorii moldoveni de mai multe secole. Aici puteți vizita Sfintele Sărbători de Crăciun și sărbătorile când se ghicește, de asemenea la sărbătorile "Sfântului Vasile și Ivan Kupala" și, pe lângă asta, să vă familiarizați cu viața de la sat pe contul culturii și obiceiurilor. În fiecare seară rece, în această casă se adună vecinele lângă căminul cald, care țes manual, așa cum o făceau strămoșii lor de demult, și cântă cântece, balade, citesc basme. Rareori, se întâlnește o casă, unde se petrece timpul servind ceauiuri medicinale, crescute conform Bibliei în grădiniţă din faţa casei.

Dar fiecare gospodină știe în ce cazuri ce fel de specie de iarbă ar trebui să fie folosită. Lângă casa-muzeul AgroPensiunea Casa Parinteasca se află o biserică veche din lemn de la mănăstirea Hârjauca. Când au început să construiască o mănăstire în piatră, biserica de lemn a fost mutată într-un loc mai convenabil, care să o protejeze și să o înnobileze. Astfel, biserica a devenit parte a muzeului și este deschisă de stăpâna casei, sau pur și simplu pentru prezentare sau de sărbătorile religioase mari.

În AgroPensiunea Casa Parinteasca de asemenea există:
- Sală de conferințe;
- Parcare;
- Garaj;
- Gratar;
- Grădină;
- Terasă;
- Pat dublu;
- Duș;

Vă vom conduce în Lumea tradițiilor moldovenești, AgroPensiunea Casa Parinteasca!

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu