Totul despre Moldova

phone +373 (67) 72-22-22

casamare despre moldova 11"Da că n-ar fi să fie
lacrima asta de rai,
pe care poți s-o acoperi
c-un suflet de nai,
c-un strugure de poamă,
cu-o frunză de stejar,
cu-o aripă de ciocîrlie…
nu mi-ar ajunge tot restul Pămîntului." 
afirma cunoscutul poet român Vasile Romanciuc despre Moldova.

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai – este poziționat un tărâm mioritic în Europa de Est, căreia - prin forma sa de strugure - i-a fost scris să fie pământ al vinurilor bune şi oamenilor sufletişti.

Despre Moldova: Istoria acestui “colţ de rai” pornește odată cu apariția „Descălecătorului” Dragoş-Vodă – numit ulterior “domn al Mărcii “Moldova”(1351). A intrat în conştiinţa colectivă a neamului românesc şi în istorie ca o figură legendară, a dăruit un nume şi o stemă statului nostru medieval, reușind să păstreze integritatea teritoriului. Pe lângă masiva lui participare la operaţiunile militare menite a îndepărta pericolul tătar de la porţile Europei, voievodul din Maramureş a pus temelia localităţii Volovăţ și frumoasei biserici din lemn. Viitorul domnitor, Bogdan I, numit și „întemeietorul” statului medieval Moldova. În cinstea lui, princiatul a fost numit “Bogdania”. De la el s-a păstrat prima monedă moldovenească; a zidit o mănăstire din piatră brută, cioplită la Rădăuţi (în Bucovina).

Amplasată în Europa de Est, Republica Moldova este o ţară cu un potenţial turistic bogat. Declarată independentă în anul 1991 (25 ani), este mărginită de România la vest şi de Ucraina la nord, sud şi est.

Putin Despre Moldova: Mândria Moldovei sunt peisajele naturale, fortificaţiile care poartă suflul istoriei, vinurile şi beciurile care concureză cu cele franceze; biserici și mănăstirile care au devenit lăcaşe de tămăduire a sufletului și cei mai importanți sunt oamenii băştinaşi - care crează spiritul ospitalităţii în mica noastră ţară.

Ce inca putem sa spune Despre Moldova? Capitala țării este municipiul Chișinău – centrul administrativ, cultural și economic al Republicii Moldova.

Inca Despre Moldova: A fost menționat pentru prima dată într-un hrișov domnesc din anul 1436 – ceea ce înseamnă 580 de ani, în care imaginea orașul ia amploare – devenind una din cele mai frumoase spații urbane din lume. Bulevarde largi, parcuri și grădini inundate de verdeață, edificii moderne din piatră din vecinatătea clădirilor cu elemente ale arhitecturii tradiționale - toate acestea creează cadrul estetic al municipiului mult îndrăgit de chișinăuieni - 700 de mii la număr.

Inca ceva DESPRE MOLDOVA?

După repartizarea teritorială, Moldova deține 65 de orașe, dintre care cele mai reprezentative municipii sunt 5 – Chișinău, Bălți, Tiraspol, Tighina și Comrat.