Fazanul Argintiu

Fazanul Argintiu

Fazanul Argintiu se afla la 92 km de Chisinau, in satul Gradinita, raionul Causeni. În Moldova, ca şi în majoritatea ţărilor europene, există tradiţii de vînătoare străvechi. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Respectînd aceste tradiţii şi avînd dorinţa de a aduce propriul aport în dezvoltarea faunei, în anul 2006 la baza singurei ferme din Moldova de creştere a fazanilor, a fost creat un complex de vînătoare contemporan «Fazanul argintiu». Vînătoarea excelentă, condiţiile splendide de cazare atrag anual tot mai mulţi vânători şi turişti.

La baza acestora se află sentimentul dragostei faţă de natură, respectul faţă de animale şi păsări, grija pentru creşterea numărului lor şi extinderea arealului lor de habitat. Scopul principal al căruia este creşterea fazanilor, potîrnichilor, potîrnichilor de stîncă şi curcilor sălbatice, pentru ca ulterior să populeze cu ele terenurile de vînătoare alăturate. Pe terenul de vînătoare al complexului situat la o rază de 10 km, sînt create condiţii excelente de locuinţă şi reproducere ale cerbilor europeni (carpatini), muflonilor, căprioarelor şi mistreţilor. Complexul dispune de un număr impunător de turme de aceste animale, care după numărul de capete şi valoarea de trofeu sînt unice în Moldova.  

Pe oaspeţi îi aşteaptă cazare în cabane de lemn confortabile. Special pentru ei, se prepară feluri de mîncare din bucătăria moldovenească naţională şi cea de vânătoare.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu