Obiective turistice

phone +373 (67) 72-22-22

Obiective turistice

CATEGORII:
Mănăstirea Bocancea cu hramul Sf Petru și Pavel este situata într-un loc pitoresc în lunca râului Ciulucul Mic la marginea satului Bocancea.  
Iconostasul în trei registre, uşile împărăteşti, policandrul, sfeşnicele şi candelele, crucile de procesiune şi cărţile sfinte ferecate în metal impresionează prin simplitatea decorului, eleganţa liniilor şi formelor. Bolta bisericii
e pictată cu scene din viaţa sfinţilor, chipurile sfinţilor, ale evangheliştilor ş.a., realizate conform canonului bisericesc, invocând ideea majoră a împăcării şi reculegerii.
Fondată în a doua jumătate a secolului al 18-lea. Situata printre chei abrupte pitorești din apropierea satului Saharna. Complexul mănăstirii, care se extinde pe aproximativ 650 de hectare, este luat sub protecția statului. Este un loc de neuitat în adâncurile stincoase in care rasuna si cinta melodios izvoarele si cascadele. Doar aici sunt pastrate în Republica Moldova, moaștele Sfântului Mucenic Macarie și pe una dintre stânci talpa Maicii Domnului.
Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. Ca suprafață, ocupă o treime din teritoriul Moldovei, însă cea mai atractivă parte se consideră zona centrală. Aprecierea internațională clasează landșaftul ca un depozit al genofondului pădurilor central europene.
Zeci de ape pitorești și izvoare cu apă critalină se ivesc în spațiul dintre Nistru și Prut, concepînd aproximativ 3500 de movile care rămîn o enigmă dar și o valoare imensă științifică nu doar estetică (Suta de movile).
Cetatea Soroca este unicul monument al epocii medievale din spaţiul pruto-nistrean, care s-a păstrat aproape integral. Amplasată la nord-estul Republicii Moldova, la hotarul dintre latinitate si lumea slavă, de secole această fortăreaţă străjuieşte apele Nistrului, având vocaţia de a ţine sub pavăză liniştea şi pacea în ţară. In Evul Mediu a fost parte din sistemul defensiv al Țării noastre, care a constat din patru cetăți de pe Nistru. Granițele principatului erau protejate cu fală de "centura de piatră".
Cramele "Cricova" reprezintă o perlă a vinificației Moldovei cu Colecțiile sale Naționale și camerele de degustare. Galeriile "Cricova" se întind pe o lungime de peste 120 km. În celebrele galerii de var, sub custodia atentă a vinificatorilor iscusiți, se păstrează vinuri excelente moldovenești.
 or. Cricova, str. Ungureanu 1. Distanța: 13 km de or. Chişinău     
Conacul lui Manuc-Bei este una dintre perlele arhitecturii naționale din secolul al XIX-lea. Impresionează prin stilul architectural deosebit și istoria proprietarului – politician pe atunci. Recent a fost restaurat, cu investiții  externe impunătoare, pînă la cele mai mici detalii, păstrînd intact aspectele secolului XIX ce au creat inițial frumusețea acestuia.
Arcul de Triumf - “Fortăreața Chișinăului” este monumentul cel mai valoros din centrul capitalei, marcat de tumultoasele evenimente istorice. Arcul de Triumf Este al 5-lea cel mai frumos arc de triumf din lume, depășindu-le, conform unui top întocmit în 2015 de revista "Aeroflot Premium", pe cele din Kiev, București, Kursk, Barcelona și Sardarapat (din Armenia). Farmecul se datorează stilului arhitectural deosebit, evenimentelor ce s-au desfăȘurat în preajmă, de aici și mândria cetățenilor ce au trăit împreună istoria.
Muzeul Național de Artă al Moldoveieste singura instituție de acest profil din Republica Moldova. În arhitectura clădirii exterioare, precum și interior, predomină arta frumosului evidentiată prin prisma sufletului omenesc, ce detine o splendidă colecție de picturi plastice ale marilor pictori autohtoni si europeni, în ultimul timp adăugate și a celor din Rusia, Europa Occidentală, Japonia, India, China.
Grădina Publică ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' este cel mai vechi și impresionant parc din capitală. Amenajat în manieră clasică, în spatele monumentului de valoare națională al domnitorului ''Ștefan cel Mare și Sfânt” - este un loc perfect de relaxare și admirație a naturii peisagistice.
Manastirea Briceni are rol misionar in intreaga Basarabie, aici activand Fratia Ortodoxa Misionara "Sfantul Mare Mucenic Ciprian", cu binecuvantarea si sub indrumarea Preasfintitului Dorimedont, Episcop de Edinet si Briceni.
Manastirea Tipova
35€
Principala atracție a Țîpovei, este cea mai mare mănăstire ortodoxă stîncoasă din Moldova - Manastirea Tipova, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Manastirea Tipova - peșteră, sculptată într-o stâncă uriașă. Această mănăstire este unică și impresionant de spectaculoasă, datorită împrejurimilor neobișnuite. Panorama din spatele lăcașului îți permite să vezi teritoriul Transnitrean 
de la o înălțime imensă.