Obiective turistice

phone +373 (67) 72-22-22

Obiective turistice

CATEGORII:

Mănăstirea Bocancea cu hramul Sf Petru și Pavel este situata într-un loc pitoresc în lunca râului Ciulucul Mic la marginea satului Bocancea.   Iconostasul în trei registre, uşile împărăteşti, policandrul, sfeşnicele şi candelele, crucile de procesiune şi cărţile sfinte ferecate în metal impresionează prin simplitatea decorului, eleganţa liniilor şi formelor. 

Fondată în a doua jumătate a secolului al 18-lea. Situata printre chei abrupte pitorești din apropierea satului Saharna. 

Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. 

Zeci de ape pitorești și izvoare cu apă critalină se ivesc în spațiul dintre Nistru și Prut, concepînd aproximativ 3500 de movile care rămîn o enigmă dar și o valoare imensă științifică nu doar estetică (Suta de movile).

Cetatea Soroca este unicul monument al epocii medievale din spaţiul pruto-nistrean, care s-a păstrat aproape integral.

Cramele "Cricova" reprezintă o perlă a vinificației Moldovei cu Colecțiile sale Naționale și camerele de degustare. Galeriile "Cricova" se întind pe o lungime de peste 120 km. 

Conacul lui Manuc-Bei este una dintre perlele arhitecturii naționale din secolul al XIX-lea. Impresionează prin stilul architectural deosebit și istoria proprietarului – politician pe atunci. 

Arcul de Triumf - “Fortăreața Chișinăului” este monumentul cel mai valoros din centrul capitalei, marcat de tumultoasele evenimente istorice. 

Muzeul Național de Artă al Moldoveieste singura instituție de acest profil din Republica Moldova. 

Grădina Publică ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' este cel mai vechi și impresionant parc din capitală. Amenajat în manieră clasică, în spatele monumentului de valoare națională al domnitorului ''Ștefan cel Mare și Sfânt” - este un loc perfect de relaxare și admirație a naturii peisagistice.

Manastirea Briceni are rol misionar in intreaga Basarabie, aici activand Fratia Ortodoxa Misionara "Sfantul Mare Mucenic Ciprian", cu binecuvantarea si sub indrumarea Preasfintitului Dorimedont, Episcop de Edinet si Briceni.

Manastirea Tipova
35€

Principala atracție a Țîpovei, este cea mai mare mănăstire ortodoxă stîncoasă din Moldova - Manastirea Tipova, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Manastirea Tipova - peșteră, sculptată într-o stâncă uriașă.