Vladimir Herta - Vila urbana | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Vila urbană a lui "Vladimir Herta"'

Vladimir Herta - Una din perlele monumentelor de arhitectură din centrul capitalei localizat de-a lungul Bulevardului Ștefan cel Mare în apropierea Parcului Central. Construită la solicitarea nobilului Vladimir Herta, primar al Chișinăului după Unirea Basarabiei la România.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Vladimir Herta

Adresa: Bl. Ștefan cel Mare, 115.

Vladimir Herta - Proiectul conceput de arhitectul Henrik von Lonski în stil eclectic, cu elemete ale barocului vienez. Clădire uimitoare într-un etaj aliniată cu fațadele la linia roșie a străzii. Fațada principală Vladimir Herta somptuos decorată cu ornamente geometrice și vegetale bogat reliefate. Rafinamentul și simetria acestei clădiri te lasă pentru un pic uimit și copleșit de senzațiile frumosului simțit. Pe timpul sovietic aici -Vladimir Herta - erau expuse lucrările Muzeului e arte al RSSM. Seismul din 1977 a lăsat efecte distrugătoare asupra clădirii, care s-a pomenit în stare avariată.

La moment Vila urbană Vladimir Herta a fost parțial restaurată, bucură ochiul și sufletul prin expunerea sa mîndră în centrul capitalei.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu