Turnul de apa cu foisor de foc din Chisinau | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Turnul de apa cu foisor de foc

Un monument de istorie și arhitectură de categorie națională este Turnul de apa. Turnul de apa Amplasat în centrul capitalei, castelul este construit în stil unic la sf sec. XX, după proiectul celebrului arhitect A. Bernardazzi.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Turnul de apa

Adresa: or. Chişinău, str. A. Mateevici, 60 а

Turnul de apa - O construcție fascinantă de 22 m înălțime, decorată din interior cu o scară în formă de spirală care duce pînă la ultimul etaj unde se deschide o priveliște uimitoare datorită ferestrelor largi și mari. Cîndva Turnul de apa serveau ca punc de observație pentru pompieri, acum însă servesc pentru suflet, deschid o panoramă uimitoare asupra orașului Chișinău. Turnul de apa găzduiește Muzeul Istoriei orașului Chișinău.

Turnul de apa - Un monument original și exclusiv prin iluminarea nocturnă, generează un spectacol de lumină care trezește impresii și senzații plăcute cît trecătorilor, atît și cameromanilor sau fotografilor profesioniști care creează opere de artă. Un spațiu Turnul de apa absolut special care merită a fi vizitat pentru a admira vederea panoramică sau să simțim un val de inspirație pentru frumosul care ne ajută să ne bucurăm de viață.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu