Portile Orasului Chisinau

phone +373 (67) 72-22-22

Portile Orasului Chisinau

Portile Orasului Chisinau - Monument de arhitectură, considerat ,,carte de vizită estică'' a Chișinăului. Portile Orasului Chisinau – creează impresia că se deschid în faţa oaspetilor, pentru a-i invita într-un spaţiu amical, ospitalier.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Aceste 2 clădiri impresionante nu pot fi trecute cu vederea de oricine vine (sau pleacă) spre Aeroportul Internațional Chișinău. Portile Orasului Chisinau De la înălțimile de 70 metri a celor de 24 etaje poate fi admirată întreaga capitală; mai cu seamă cînd luminile de noapte îl veghează.

Portile Orasului Chisinau

Adresa: or. Chișinău, Bulevardul Dacia

Portile Orasului Chisinau, un punct de atracție pentru cei care vor să admire capitala de la înălțimi, este amplasat într-o zonă favorabilă; apropiată de Grădina Zoologică (în stînga), iar la dreapta - Grădina Botanică. Portile Orasului Chisinau - Istoric, cele 2 clădiri au fost construite la sfârșitul anilor '70 - începutul anilor '80 ai secolului al XX-lea. Planurile construcției au fost realizate de către arhitecții Iulia Borisovna Skvorțova, A. Markovici și Anatol Spasov, după o idee a arhitectului Iuri Tumanean.

Ansamblul de blocuri de beton armat au fost finalizate cu 24 etaje și o înălțime de circa 70 metri. Odată cu trecerea anilor, aceste clădiri au suferit un șir de schimbări. Puțini dintre noi își pot imagina ce ascund pereții faimoaselor clădiri, care de câteva decenii „salută” oaspeții capitalei. Toți cei care intră în oraș din direcția aeroportului, pot vedea cele două clădiri înalte care împreună, reprezintă două „porți” mereu deschise.

Noaptea jocul de lumini din apartamente este fascinant. Mai mult, de la înălțimea acestor blocuri se deschide o priveliște minunată Portile Orasului Chisinau. Suntem siguri că în punctele DVS de vizită a orașului va fi inclus monument architectural – ce merită admirație - Portile Orasului Chisinau!

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu