Portile Orasului Chisinau | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Portile Orasului Chisinau

Orice turist, care sosește la Chișinău cu avionul, cu siguranță va vedea Portile Orasului Chisinau. Acestea sunt ceva de genul unor uși, care te lasă să intri înăuntrul Chișinăului, clădirile creează senzația de grandoare și eternitate a orașului

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Portile Orasului Chisinau: Adresa: or. Chișinău, Bulevardul Dacia

Acest monument de arhitectură, lângă care ar trebui să fie prezent fiecare, Portile Orasului Chisinau sunt imposibile de a nu fi văzute.

Pe timp de noapte, de la ultimele 24 de etaje, la 70 de metri de la pământ, se deschide o priveliște excelentă, deosebit de iubită de fotografi.

Ce înseamnă Portile Orasului Chisinau?

Portile Orasului Chisinau - sunt două clădiri înalte de pe laturile bulevardului Dacia, cale directă de ieșire, ca și cum ar fi doi atlanți, care sprijină orașul. Portile Orasului Chisinau este unul dintre cele mai stranii monumente ale arhitecturii, dar totodată stranii, într-un sens bun, fascinante, misterioase, grandioase. Portile Orasului Chisinau este un exemplu al arhitecturii târzii a fostei Uniuni Sovietice. Dar totuși nu este doar un obiectiv turistic arhitectural, ci și un complex rezidențial construit în 1986. În acel moment blocurile locative erau aproape toate clădirile cu cinci etaje, iar construcția unei clădiri cu 24 de etaje, cu lifturi rapide și balcoane lungi, era o inovație, fiecare om dorea să se stabilească în această casă neobișnuită. Denumirea caselor "Portile Orasului Chisinau" a venit după finalizarea construcției, deoarece clădirile cu două trepte de pe ambele părți ale uneia dintre străzile principale ale orașului nu par a fi altceva decât porți uriașe.

Astăzi, acesta este cel mai faimos loc, cunoscut de fiecare Chișinăuian, alții chiar au reușit să urce pe acoperișurile caselor, alături de ele fixează întrevederi

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu