Manastirea Hagimus - Causeni | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Manastirea Hagimus

Mănăstirea Hagimus - una dintre cele mai pitorești locuri ortodoxe și una dintre cele mai apreciate mănăstiri de femei din Moldova.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Manastirea Hagimus

Distanta de la Chisinau de  75 km

Localitatea: com. Hagimus, rnul Causeni

Hramul manastirii: Sf. Mironosite Marta si Maria"

Anul infiintarii: 1997 Staret: monahia Marta (Cusnir)  

 

Mulți creștini cunosc de asemenea acest loc, Manastirea Hagimus, ca o mănăstire a sfinților Marta și Maria.

În vara anului 1997, inspectorul școlii teologice în Noul Neamț sălașul satului Chițcani, Andrei Cotruță, a început construcția Manastirea Hagimus. Înainte de începerea lucrărilor, Andrei Cotruță a primit o binecuvântare de la mitropolitul Vladimir. Construcția Manastirea Hagimus a început cu construirea mai multor celule pentru călugărițe.

Următorul pas a fost deschiderea unei școli parohiale pentru fete. De-a lungul timpului, sa dovedit că o mică biserică nu este suficientă pentru a accepta toți creștinii. Mai târziu, a fost pusă o fundație cu două tronuri Manastirea Hagimus: unul pentru biserică în numele Marta și Maria, al doilea - un templu în cinstea sfântului Apostol Andrei.

Pe teritoriul Manastirea Hagimus există un izvor care are proprietăți binefăcătoare. La acest izvor vindecător, creștinii vin în mod regulat să ia o gură de apă și să strângă puțin pentru rudele lor.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu