Mănăstirea Negrea
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Mănăstirea Negrea

Cu mănăstirea din satul Negrea, construită în apropierea bisericii parohiale a satului cu același nume, sunt legate câteva istorii interesante. În primul rând, aceste procese de alunecare de teren din anul 1969, care au provocat daune considerabile locuitorilor din zonă.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Toate icoanele au fost pastrate, iar biserica în fiecare an reparata.

Distanta de la Chisinau de 70 km

Localitatea: com. Negrea, r-l. Hincesti

Hramul manastirii: "Sf. Arh. Mihail"

Anul infiintarii: 1878

Staret: pr. Andrei Tirsina  

Alunecările de teren se apropiau în mod constant de templul local, dar la câțiva metri din fața bisericii, direcția alunecării de teren sa schimbat brusc, iar templul a fost practic neatins.

În ciuda unei asemenea salvări miraculoase, în același an, de la autorități a urmat o dispoziție privind închiderea acestei biserici. Cu toate acestea, locuitorii locali au ascuns cheile la biserică și, de fapt, au protejat-o. Clădirea bisericii sa primit a fi apărată și păstrată. În întregime au păstrat icoane și diferite vase bisericești. În fiecare an în biserică se făcea reparație. În anul 1988, odată cu desfășurarea primei Sfântei Liturghii, biserica a început a lucra din nou.

În anul 1995, în jurul acestei biserici a fost construită o mănăstire pentru femei. Au finalizat această construcție în anul 2000. Deschiderea mănăstirii a fost aprinsă de către episcopul din Cahul și Lăpușna Anatoli. În noua mănăstire sunt camere parohiale, trapeză, 30 de celule, biserică de vară și de iarnă. Mănăstirei satului Negrea îi aparține și alte construcții necesare, precum și terenuri arabile.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu