Mănăstirea Nicoreni
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Mănăstirea Nicoreni

Manastirea "Nicoreni" este  o mănăstire de călugări ce a fost fondată de către starețul arhimandritul Rafail Bodiu, în vara anului 1992. Un fapt neobişnuit pentru lăcaşurile ortodoxe este că în sfântul lăcaş se intră fără încălţămite. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Mănăstirea Nicoreni este renumită mai ales pentru uriaşa putere a părintelui Rafail de tămăduire a sufletului şi trupului. Aici vin mulţi enoriasi din toate colţurile Moldovei, dar şi din Rusia şi Ucraina.

Distanta de la Chisinau de 185 km

Localitatea: com. Nicoreni, r-l Drochia

Hramul manastirii: "Sf. Prooroc Ilie"

Anul infiintarii: 1992

Staret: arhim. Rafail (Bodiu)  

Mănăstirea se află pe locul fostei tabere pentru copii, care a fost construita în 1975 și închisa în 1991. Complexul mănăstirii constă din două grupuri de clădiri.  

Acele clădiri care s-au pastrat cel mai bine, au fost renovate și sfințite în 1994. Fosta sala de mese a fost reconstruita si sfintita biserica cu hramul în cinstea icoanei Maicii Domnului „Portărița” cea Făcătoare de minuni. Cele două corpuri de case adăpostesc în prezent chiliile călugarilor și câteva chilii pentru pelerinii care vin de departe pentru a lua parte la slujbele religioase desfășurate de către preotul Rafael.  In anul 1993 a început construcția unei biserici de vară dedicată Sfântului Proroc Ilie. Biserica de vară  consta din două nivele, fiecare nivel avind cite trei altare ceea ce este foarte rar intilnit in manastirile si bisericile din tara. Arhitectura bisericii imbina stilul rusesc cu elementele arhitecturii moldovenești tradiționale.

Manastirea detine si o bibliotecă impresionantă, formată din literatură religioasă, un canon și cărți liturgice - toate în limba rusă.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu