Mănăstirea de la Sireți
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Mănăstirea de la Sireți

Mănăstirea de la Sireți ''Sfîntului Mare Mucenic Iacob Persul” se află în plin centrul Basarabiei, în apropierea satului Sireți. Mănăstirea Sireti este cunoscuta si apreciata de crestini pentru un bogat tezaur duhovnicesc.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Si anume, părţi importante din moaştele mai multor sfinţi: Nicolae al Mirelor Lichiei, Iacov Persul, Gheoghe Purtătorul de Biruinţă, Mercurie, Teodor Tiron, Nectarie de Eghina,cei 14000 prunci ucişi de Irod, mucenicii din Sinai şi Raith.

Distanta de la Chisinau de 16 km

Localitatea: com. Sireti, rnul Straseni

Hramul manastirii: "Sf. M. Mc. Iacob Persul"

Anul infiintarii: 29 octombrie 2000

Staret: arhim. Porfirie (Dobre)  

Mănăstirea a fost înființată pe 10 decembrie1998, în ziua de sarbatoare a Sfîntului Iacob Persul, de către slujitorii bisericii Sfîntului Ierarh Nicolae din Sireţi, protosinghelul Porfirie, ieromonahul Teodor şi ierodiaconul Natanael si s-a sfintit la 29 octombrie 2000.  

Acestei comunitati monahale i se adaogă şi protoiereul Mihail Cazacu care, cu evlavia sa, a sfinţit la 15 septembrie 2004 locul bisericii mari cu hramul Buna Vestire şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul de la Neamţ  La 22 martie 2005 au început lucrările de construcţie a unei biserici mai mari ce s-au finalizat în septembrie 2006 în totalitate finantate de catre părintele Mihail Cazacu.

Mănăstirea Sireti este cunoscuta si apreciata de crestini pentru un bogat tezaur duhovnicesc şi anume, părţi importante din moaştele mai multor sfinţi:Nicolae al Mirelor Lichiei, Iacov Persul, Gheoghe Purtătorul de Biruinţă, Mercurie, Teodor Tiron, Nectarie de Eghina, Porfirie Arhiepiscopul Gazei, Ghelasie de la Ramet, Zaheu Vameşul, Zoticos, Atalos, Filipos şi Camasis, Epictet şi Astion.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu