Manastirea Tipova | CasaMare

Manastirea Tipova

Principala atracție a Țîpovei, este cea mai mare mănăstire ortodoxă stîncoasă din Moldova - Manastirea Tipova, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Manastirea Tipova - peșteră, sculptată într-o stâncă uriașă. 

SOLICITĂ EXCURSIE
Транспорт:
Необходимость в гиде:

DESCRIERE

Această mănăstire este unică și impresionant de spectaculoasă, datorită împrejurimilor neobișnuite. Panorama din spatele lăcașului îți permite să vezi teritoriul Transnitrean  de la o înălțime imensă.

Manastirea Tipova

Distanța de or.Chișinău: 100 km

Localitatea: s. Țîpova, r-nul Rezina

Hramul mănăstirii: "Adormirea Maicii Domnului"

Anul înființării: 1746

Stareț: arhim. Policarp (Birnaz)  

Manastirea Tipova poate fi numit un sat mic, deoarecere nimic nu s-a schimbat încă din zilele primelor mențiuni despre aceasta în analele din 1746. Ț ipova este cunoscută pentru natura sa fermecătoare și pentru cea mai mare mănăstire rupestră din Moldova și Europa de Est  La Manastirea Tipova natura, climatul și împrejurările au păstrat atmosfera satului medieval. 

Case mici, pictate cu vopseli luminoase, gospodării înconjurate de ziduri mici de piatră, fîntîni la fiece portiță - toate acestea par să tolereze și să transpună trecutul îndepărtat al culturii moldovenești. Manastirea Tipova se întinde frumos pe malul Nistrului. În apropierea satului există o mănăstire-peșteră, fondată în secolul al VI-lea î.Hr.e. Manastirea Tipova - Acest monument istoric unic atrage în fiecare an atenția tot mai mult din partea turiștilor care ne vizitează țara. În jurul mănăstirii circulă o mulțime de legende și povești, compuse despre aceste locuri sfinte. Astfel, în conformitate cu una dintre ele, marele domn al Moldovei, Ștefan cel Mare s-a căsătorit în secret aici cu a treia soție Maria Voichitei. Potrivit unei altei, mai vechi legende printre stânci a murit Orfeu, poet mitologic și a fost îngropat în adincurile unei cascade.

Manastirea Tipova: comanda excursie On-Line si pe telefon: +373 (67) 72-22-22

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu