Mănăstirea Saharna

phone +373 (67) 72-22-22

Mănăstirea Saharna

Fondată în a doua jumătate a secolului al 18-lea. Situata printre chei abrupte pitorești din apropierea satului Saharna. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Complexul mănăstirii, care se extinde pe aproximativ 650 de hectare, este luat sub protecția statului. Este un loc de neuitat în adâncurile stincoase in care rasuna si cinta melodios izvoarele si cascadele. Doar aici sunt pastrate în Republica Moldova, moaștele Sfântului Mucenic Macarie și pe una dintre stânci talpa Maicii Domnului.

Distanta de la Chisinau de 110 km

Localitatea: s. Saharna, rnul Rezina

Hramul manastirii: "Sf. Treime"

Anul infiintarii: 1776

Staret: arhim. Adrian (Baciu)  

Potrivit unei legende, în acest loc un călugăr a văzut fața Maicii Domnului, care în consecință a si servit ca imbold in construcția capelei aici, iar mai târziu a fondat mănăstirea Sfintei Treimi la Saharna.

Biserica, pestera manastirii, riul Saharna cu cascadele sale, toate acestea nu poate sa lase indiferent pe nimeni. Admirați natura acestor locuri! Intins  pe o colina de peste 10 km, pârâul Saharna formeaza peste 22 de paguri si cascade, creând în acest regat de arbuști și flori un mediu îmbogățit cu oxigen unic.  Daca dvs ati venit în Moldova,  trebuie sa vizitati neaparat acest loc. Manastirea este deschisa pentru a primi turisti de zi cu zi. În interior manastirea este pictata frumos si e ceva ce merita vazut.

Acesta este un loc foarte pitoresc, si vin aici, nu numai pelerini ortodocsi, dar de asemenea, sunt atrasi aici o mulțime de turiști, pentru a vedea toata frumusetea nemaipomenita a acestui loc.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu