Manastirea Saharna - Rezina | CasaMare

Manastirea Saharna

Manastirea Saharna Fondată în a doua jumătate a secolului al 18-lea. Situata printre chei abrupte pitorești din apropierea satului Saharna. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Complexul Manastirea Saharna, care se extinde pe aproximativ 650 de hectare, este luat sub protecția statului. Manastirea Saharna Este un loc de neuitat în adâncurile stincoase in care rasuna si cinta melodios izvoarele si cascadele. Doar aici sunt pastrate în Republica Moldova, moaștele Sfântului Mucenic Macarie și pe una dintre stânci talpa Maicii Domnului.

Manastirea Saharna
Distanta de la Chisinau de 110 km
Localitatea: s. Saharna, rnul Rezina
Hramul manastirii: "Sf. Treime"
Anul infiintarii: 1776
Staret: arhim. Adrian (Baciu)  

Potrivit unei legende, în acest loc un călugăr a văzut fața Maicii Domnului, care în consecință a si servit ca imbold in construcția capelei aici, iar mai târziu a fondat mănăstirea Sfintei Treimi la Manastirea Saharna.

Biserica, pestera Manastirea Saharna, riul Saharna cu cascadele sale, toate acestea nu poate sa lase indiferent pe nimeni. Admirați natura acestor locuri! Intins  pe o colina de peste 10 km, pârâul Manastirea Saharna formeaza peste 22 de paguri si cascade, creând în acest regat de arbuști și flori un mediu îmbogățit cu oxigen unic.  Daca dvs ati venit în Moldova,  trebuie sa vizitati neaparat acest loc. Manastirea Saharna este deschisa pentru a primi turisti de zi cu zi. În interior manastirea este pictata frumos si e ceva ce merita vazut.

Manastirea Saharna este un loc foarte pitoresc, si vin aici, nu numai pelerini ortodocsi, dar de asemenea, sunt atrasi aici o mulțime de turiști, pentru a vedea toata frumusetea nemaipomenita a acestui loc.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu