Podul Eiffel | CasaMare
  • ban 1

  • ban 2

Podul Eiffel

Podul Eiffel - Monumentul ce înglobează o mulțime de evenimente istorice, impresionează prin stil unic și misterul său prin faptul că a rămas intact pînă în zilele noatre. Cu o prezență de peste 138 de ani în orașul Ungheni, Podul Eiffel – o construcție inginerească pe rîul Prut, importantă din punct de vedere strategic, comercial, cultural și geografic.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

O istorie tumultoasă se învîrte în jurul acestui Podul Eiffel, care începe în adoua parte a veacului XIX –lea. Prin circumstanțe neclare sa distrus brusc Podul Eiffel feroviar de la Ungheni.

Astfel conducerea căilor ferate basarabene a fost nevoită să ceară ajutorul celui mai renumit prin calitatea proiectărilor de poduri feroviare ai timpului Gustave Eiffel. Inginerul francez Alexandre Gustave Eiffel a gîndit și realizat proiectul în 1876-1877. Podul Eiffel este asemănător cu Turnul Effel din Paris, doar că în poziție orizontală, fără bază și vîrf. Construcția Podul Eiffel realizată timp de un an, cîntărește în jur de 300 tone și impune prin grandomanie și stilizare originală. Inagurat în grabă la 21 aprilie 1877, din cauza războiului pornit între Rusia și Turcia, podul unește ambele maluri ale rîului Prut. 

Podul Eiffel devenit un simbol al calității și ingeniozității, se presupune că Gustave a fost inspirat de crearea podului feroviar din Ungheni și apoi 10 ani mai tîrziua a construit Turnul Effel din Paris.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu