Muzeul Cahul
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

Muzeul Cahul

Cahulul prezintă un bogat colorit de mestesuguri și traditii ce transmite vizitatorilor săi atmosfera spirituală a vechilor vremuri.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Muzeul de Istorie din Cahul cuprinde un set armonios de arme de foc, documente si cărti vechi, elemente de costume, covoare, tesături naționale – elemente unice care au valoare artistică de neprețuit. Complexul muzeal impresonează prin varietatea de colecții vechi dar și stilul architectural.

Chişinău - Cahul: 176 Km

Muzeul de Istorie din Cahul, a fost fondat în anul 1958 și are mai mult de 16.000 de exponate care au o valoare artistică inegalabilă. Fondurile muzeului reprezintă o bogată colecție de elemente vechi. Un spațiu aparte este dedicat colecției etnografice – cu elemente de costume naționale, covoare și alte țesături.

Deschis în anul 1979, complexul etnografic este de interes special. Complexul este format dintr-o casă de țară, hambar și forja, aparținînd sfîrșitului secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea. Istoria orașului Cahul, începînd cu secolul al XV-lea pînă în prezent, se reflectă în expoziția "Șcheea, Frumusețe, Cahul". În sălile sale de expoziție, Muzeul Cahul prezintă interes despre viața spirituală și materială a locuitorilor din sudul Basarabiei. Sala istorică, descrie evoluția societății umane de la cea mai lungă perioadă din epoca de piatră pînă la formarea statului romîn vechi. Expoziție de animale, mobilier, prosoape, țoluri, covoare de perete transmite vizitatorilor săi greutățile materiale și retrăirele spirituale ale oamenilor din acele vremuri. Actual, numără un set armonios de exponate mai mult de 16.000 pozitii.

Noi suntem o parte din trecut si este important să cunoaștem istoria neamului nostru din diferite zone geografice ale frumoasei Republici Moldova – fapt pentru care vă invităm alături de echipa CASA MARE!

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu