phone +373 (67) 72-22-22

CATEGORII:

Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. 

Iagorlic - Impresiile trezite imediat ce pășești pe acest teritoriu, de parcă te-ai teleportat pe o insulă înconjurată de stînci abrupte. Împrejurări absolut magnifice s-au creat în urma măreției rîului Nistru.

Rezervația Plaiul Fagului supranumită un laborator sub cerul liber, încorporează un complex natural de ecosisteme, locaș al biodiversității. Plaiul Fagului - Localizată în locul fostei baze de vînătoare ,,Radenii Vechi” din Regiunea Codrilor Bîcului.

Rezervația științifică “Prutul de Jos“este un tărîm minunat, cum nu se mai găsește în altă parte. Farmecul de acestui obiectiv Prutul de Jos îl are verdeața, prospețimea şi abundența de frumusețe. 

Adevărat tezaur al Republicii Moldova - Padurea Domneasca - unică în felul ei, uimitoare și armonioasă în orice anotimp al anului. Padurea Domneasca Are o istorie aparte care atrage prin multitudinea evenimentelor, a fost creată încă în sec. al XV-lea pe timpul domniei regelui Alexandru cel Bun, anul 1993.

În zona Stepei de Soroca, localitatea Cobîlea adăpostește cel mai reprezentativ monument - al voievodului Ștefan cel Mare - Stejarul lui Stefan cel Mare. 

"Cheile Butești" este una din cele mai pitorești formațiuni naturale din perioada preistorică a căror dimensiuni impresionante ating lungimea recifului de 2 km. 

Raionul Edineţeste cu adevărat o sursa inepuizabilă de elemente decorative. Aici se întinde cel mai mare defileu dintre două toltre “Trinca și Brînzeni” de aproximativ 250 m.