phone +373 (67) 72-22-22

CATEGORII:
Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. Ca suprafață, ocupă o treime din teritoriul Moldovei, însă cea mai atractivă parte se consideră zona centrală. Aprecierea internațională clasează landșaftul ca un depozit al genofondului pădurilor central europene.
Impresiile trezite imediat ce pășești pe acest teritoriu, de parcă te-ai teleportat pe o insulă înconjurată de stînci abrupte. Împrejurări absolut magnifice s-au creat în urma măreției rîului Nistru. Rezervația Iagorlic datează din 1988, cu o suprafață de 836 ha, ocupînd sectoare ale afluentului din stînga Nistrului, cuprinde mai multe sectoare diferite.
Rezervația Plaiul Fagului supranumită un laborator sub cerul liber, încorporează un complex natural de ecosisteme, locaș al biodiversității. Localizată în locul fostei baze de vînătoare ,,Radenii Vechi” din Regiunea Codrilor Bîcului.
Rezervația științifică “Prutul de Jos“este un tărîm minunat, cum nu se mai găsește în altă parte. Farmecul de acestui obiectiv Prutul de Jos îl are verdeața, prospețimea şi abundența de frumusețe. Prutul de Jos Amplasată în cursul de jos al râului Prut, în sud-vestul Republicii Moldova, rezervația îți oferă libertatea de a descoperi, de jur împrejur, încîntătoarele desişuri. Astfel, marea se transformă în lacul Beleu - un relict al limanului Dunării.
Adevărat tezaur al Republicii Moldova - Padurea Domneasca - unică în felul ei, uimitoare și armonioasă în orice anotimp al anului. Are o istorie aparte care atrage prin multitudinea evenimentelor, a fost creată încă în sec. al XV-lea pe timpul domniei regelui Alexandru cel Bun, anul 1993.
În zona Stepei de Soroca, localitatea Cobîlea adăpostește cel mai reprezentativ monument - al voievodului Ștefan cel Mare. Numit și ,,Stejarul de 700 ani”, impresionează prin puterea de a dăinui pînă astăzi. Aflîndu-vă în satul gazdă, veți rămîne impresionați de natura proaspătă și numeroasele legende, care vor fi amintite cu plăcere de localnicii ospitalieri.
"Cheile Butești" este una din cele mai pitorești formațiuni naturale din perioada preistorică a căror dimensiuni impresionante ating lungimea recifului de 2 km. Pe lîngă faptul că ocupă rîul Camenca, monumentul Cheile Butesti ascunde grotele vechi cu vîrsta a circa 20 mln de ani în urmă. Cucerește oaspeții prin dimensiunile impunătoare și forma stîncoasă neobișnuită. Festivalurile organizate pe teritoriu Cheile Butesti capătă atmosferă de aventură și plăcere.
Raionul Edineţeste cu adevărat o sursa inepuizabilă de elemente decorative. Aici se întinde cel mai mare defileu dintre două toltre “Trinca și Brînzeni” de aproximativ 250 m. De pe „stîncile defileului” se deschide o privelişte minunată asupra satului ce impresionează la maxim vizitatorii.