Rezervatia Iagorlic | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Rezervația științifică ''Iagorlic''

Iagorlic - Impresiile trezite imediat ce pășești pe acest teritoriu, de parcă te-ai teleportat pe o insulă înconjurată de stînci abrupte. Împrejurări absolut magnifice s-au creat în urma măreției rîului Nistru.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Rezervația Iagorlic datează din 1988, cu o suprafață de 836 ha, ocupînd sectoare ale afluentului din stînga Nistrului, cuprinde mai multe sectoare diferite.

Iagorlic

Distanța din or. Chișinău: 50 km

De stepă, Golful Goian, sectoare mici de pădure, de luncă, versanți abrupți, etc. Iagorlic a fost creată în scopul conservării speciilor de plante și animalelor de stepă și acvatice din care 8 specii incluse în Cartea Roție, precum și studierea condițiilor ecologice favorabile bazinelor de apă din apropierea Nistrului. Vizitînd rezervație Iagorlic ai marele noroc să admiri plante acvatice, de baltă, palustre și cele de stepă. La Iagorlic ai șansa să întîlnești căprioare, păsări și șarpi în modul lor natural de existență.

Priveliștea ce se deschide îți oferă senzații de călătorie într-o lume unde timpul se oprește iar aerul curat îți umple sufletul.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu