Rezervatia stiintifica Prutul de Jos

phone +373 (67) 72-22-22

Rezervația științifică "Prutul de Jos"

Rezervația științifică “Prutul de Jos“este un tărîm minunat, cum nu se mai găsește în altă parte. Farmecul de acestui obiectiv Prutul de Jos îl are verdeața, prospețimea şi abundența de frumusețe. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Prutul de Jos Amplasată în cursul de jos al râului Prut, în sud-vestul Republicii Moldova, rezervația îți oferă libertatea de a descoperi, de jur împrejur, încîntătoarele desişuri. Astfel, marea se transformă în lacul Beleu - un relict al limanului Dunării.

Prutul de JosDistanța de or. Chișinău: 176 km Prutul de Jos - Este o rezervaţie ştiinţifică creată în 1991 pe o suprafaţă de 1691 ha. Se întinde de-a lungul  Prutului, formînd un peisaj inundabil. 2/3 din zona protejată o constitutelacul Beleau (s. Văleni) - bazin acvatic cu o vechime de peste 5-6 mii ani. Rezervaţia Prutul de Jos este renumită prin numărul şi diversitatea mamiferelor rare, care se întîlnesc aici. Flora şi fauna zonei Prutul de Jos sunt absolut deosebite: aici admirăm nuferi galbeni şi nuferi albi, salvinia. Se întâlnesc peste 160 de specii de păsări, dintre care 21 sunt protejate şi au fost deja incluse în Cartea Roşie a Moldovei: egrete, ţigănuşi, lebede, stârcul galben, lopătarul.. Pelicanii mândri pot fi vazuţi începând cu luna mai, când din ţările calde se întorc aici in jur de 5 000 de exemplare.

Este un spectacol magnific, ce nu trebuie ratat! Dintre mamifere Prutul de Jos găsim: vidra, hermelina, nurca europeană. Întâlnim şi zeci de specii de pești: crapul, carasul, plătica, văduvița, avatul, babușca, somonul, șalăul. Specii rare: plătica de Dunăre, bibanul-soare, cega. Recunoscută la scară internaţională, rezervația Prutul de Jos merită să fie apreciată. Vegetaţia abundentă unde mişună vietăţile, stufărişurile, bătrânul lac Beleu şi pădurile de luncă în preajmă sunt un rai natural ce trebuie protejat, iubit și văzut. La 20 iunie 2000 rezervaţia Prutul de Jos a obţinut statut de zonă umedă de importanţă internaţională („Convenţia Ramsar”).

Se prevede ca în timpul apropiat să fie asociată rezervatiei  “Delta Dunării ”<span st

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu