phone +373 (67) 72-22-22

CATEGORII:

Zeci de ape pitorești și izvoare cu apă critalină se ivesc în spațiul dintre Nistru și Prut, concepînd aproximativ 3500 de movile care rămîn o enigmă dar și o valoare imensă științifică nu doar estetică (Suta de movile).

Vizitând sit-ul arheologic Orheiul Vechi călătorul va face un salt brusc din epoca modernă în lumea de basm a mileniilor demult apuse. Orheiul Vechi este o uluitoare creaţie a naturii, dar şi a talentului uman.

Rezervația peisagistică Trebujeni face parte din Complexul natural-cultural “Orheiul Vechi”. Rezervația are un peisaj unic, inegalabil ca frumuseţe şi valoare ştiinţifică, fiind o adevărată carte de vizită a naturii meleagului nostru. 

Un landșaft natural valorificat din 1998, cu o suprafață de 153 hectare. O pantă abruptă decorează toată porțiunea malului, vîntul, soarele și liniștea naturii te uimesc prin armonia sa perfectă.

Fetesti - Grație suprafeței mici pe care o ocupă, rezervația este numită „Mica Elveție a Moldovei”. Unicitatea rezervației din nordul Moldovei îl o prezintă întinderea printre vestitele toltre din preajma Prutului. 

Rezervaţia peisagistică Saharna este unul din cele mai pitorești peisaje naturale din bazinul Nistrului. 

Rezervația peisagistică ocupă un loc de frunte în topul celor mai frumoase monumente. Spațiul de aici este un loc ferit de aglomeraţia urbană, unde doar câte un tren în trecere deranjează liniştea stâncilor impunătoare. 

Situată pe malul drept al Nistrului, rezervația Țipova este una dintre cele mai pitorești monumente cu relief specific. Impresionează prin ruinele celei mai vechi și vestite mănăstiri rupestre din Basarabia. 

În apropiere de orăşelul Costeşti, la est de satul cu acelaşi nume, curge rîul Duruitoarea - un afluent al rîului Ciugur - care a săpat în toltre un defileu adînc. 

Pentru a simți o comuniune armonioasă dintre om și natură, atunci în "Zberoia Lunca" acest lucru e posibil. 

Valea râului Racovăț din nordul republicii are o stâncă cu Grote Impresionante prin arhitectură - Grotele de la Branzeni. Grotele de la Branzeni cunoscut ca un monument al naturii de o frumusețe rară. 

Un obiectiv turistic de-a dreptul impresionant prin lanțul viu de izvoare, ce îți fură toate gîndurile triste. Cele 11 izvoare constituie un complex de zidării, toate izvorînd la poalele unei stînci abrupte.