Izvoarele satului Plop | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 12

Izvoarele satului Plop

Satul Plop este considerat cel mai bogat din Moldova pentru disponibilitatea apei curate. 50 de izvoare - Izvoarele satului Plop, împărțite pe întreg teritoriul, dintre care 18 sunt ideale pentru băut și pentru orice altă utilizare a apei în viața de zi cu zi.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Toate Izvoarele satului Plop se varsă în vechiul, dar viul râu Cubolta.

Fiecare locuitor al satului investește eforturi excesive pentru a păstra puritatea, frumusețea și ordinea izvoarelor, deoarece anume că ele, Izvoarele satului Plop, sunt mândria lor. Localitatea Plop își are brandul său, se numește ''Aqua-Plop'', care este popular atât în rândul locuitorlor Moldovei, cât și al turiștilor veniți. Turiștii preferă Izvoarele satului Plop. Satul și Izvoarele satului Plop se află chiar în nordul raionului Dondușeni, pe un deal, dedesubtul căruia curge încet, dar foarte sigur, râul Cubolta. Râul își începe calea de departe, chiar din satul Lipnic, raionul Ocnița.

Calcarele sarmatice din partea de jos a pantei, chiar lângă Cubolta, le oferă locuitorilor bogăția lor - Izvoarele satului Plop! Anume această faimă se răspândește pe întreg teritoriul Moldovei și în toate țările vecine. Și anume cu CASAMARE le puteți vizita. Și de ce totuși doar 18 izvoare ale satului Plop din 50 sunt potrivite pentru oameni? Pentru că restul, din nefericire, din cauza ploilor torențiale au dispărut sun pământ și nu au mai ating suprafața. Totuși se prevede, că ele pot ieși din captivitate în viitorul apropiat și să devină din nou folositoare pentru noi. Diferite ziare și reviste spun despre acest lucru în publicațiile lor. Avem foarte puține locuri în Moldova unde putem obține o apă pură, gustoasă, anume din acest motiv toate cele 18 Izvoarele satului Plop sunt supuse celei mai stricte protecții și sunt păstrate în curățenie ideală.
Locuitorii satului neindiferenți, curăță Izvoarele satului Plop cu forțele proprii, au instalat pavilioane de piatră în jurul fiecăruia, cu oale roșii frumoase pe acoperiș și au pus podea cu plăci de calcar. De asemenea, cei nindiferenți au făcut un colector, unde se scurge o parte din apă, și, care ajunge în fabrica specializată situată în apropiere, se îmbuteliază și se vinde în toate magazinele.
zvoarele satului Plop: cea mai gustoasă apă pură din Moldova!

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu