Izvoarele satului Plop

phone +373 (67) 72-22-22

Izvoarele satului Plop

Bogăția satului moldovenesc Plop de pe valea bătrînului rîu Cubolta o reprezintă cele 50 de Izvoarele satului Plop, dintre care 18 încă ne bucură cu apă cristalină. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Sătenii depun mult suflet în amenajarea acestui monument natural, pentru că îl simt parte componetă a familiei. Brandul localității este îmbutelierea apei ''Aqua-Plop'' la Fabrica din apropiere Izvoarele satului Plop.

Izvoarele satului Plop Distanța de or.Chişinău: 231 Km Timp:  3 ore 10 min Locație: r-nul Dondușeni, în valea rîului Cubolta, s. Plop. Se știe că în localitate dăinuiau circa 50 de Izvoarele satului Plop, situate de-a lungul coastei, întinse pe sute de metri. Localitatea Izvoarele satului Plop este un sat liniștit și confortabil, însă renumit pentru izvoarele sale, care din cele mai străvechi timpuri izvorăsc de la poalele unei pante mari și abrupte formate din calcaruri sarmatice în imediata vecinătate a rîului Cubolta, pe care îl alimentează cu apă. În ultimii ani au fost curăţate 18 Izvoarele satului Plop, cea mai mare parte dintre ele au fost amenajate cu o zidărie de calcar, iar deasupra celor mai mari au fost construite pavilioane de piatră. 

Tot în apropiere au fost lucrări de amenajare a teritoriului pentru planificarea unei zone de agrement pentru săteni și nu doar. O parte a izvoarelor a fost redirecţionată către un singur colector. Astfel, localnicii participă la îmbutelierea apei chiar din izvoarele Izvoarele satului Plop, cu eticheta "Aqua-Plop". Izvoarele satului Plop sînt monumente ale naturii şi se află sub ocrotirea statului.

Pentru un drum lung si impresii bune vizitați aceste Izvoarele satului Plop nesecate de bunătate și curățenie sufletească alături de echipa CASA MARE!

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu