Rezervatia peisagistica Orheiul Vechi
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 12

Rezervația peisagistică Orheiul Vechi

Vizitând sit-ul arheologic Orheiul Vechi călătorul va face un salt brusc din epoca modernă în lumea de basm a mileniilor demult apuse. Orheiul Vechi este o uluitoare creaţie a naturii, dar şi a talentului uman.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Orheiul Vechi: Distanța de or. Chișinău: 55 km Pe un promotoriu de o frumuseţe ireală, pe un spaţiu relativ mic, turiştii descopă urme de viaţă umană din cele mai vechi timpuri. În urma investigațiilor arheologice s-a ajuns la concluzia că Orheiul Vechi este una din cele mai importante fortificaţii la hotarul de est al Moldovei. 

Orheiul Vechi, Numărul extrem de mare de monumente arheologice, istorice şi naturale, concentrat aici, oglindeşte întreaga istorie a Moldovei dintre Prut şi Nistru. Urme de locuire din paleolitic, cetăţi construite de strămoşii geto-daci, începând cu sec. X-XI î. de Hristos, cetăţi ţărăneşti, urmele valurilor de apărare, enigmaticul oraş oriental Chahr al Djedid, cu karavan-saraiurile, meceti şi băile, construite de Hoarda de Aur,, cetatea moldovenească Orhei, o salbă de mănăstiri rupestre, dovadă că aici s-a dezvoltat legea creştinească  – toate acestea alcătuiesc minunea „Orheiul Vechi.”

La moment complexul arheologic Orheiul Vechi este una din cele mai solicitate destinaţii turistice din țară și este candidat pentru a fi inclus în lista patrimoniului cultural mondial (UNESCO).

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu