Vinarii in Moldova

phone +373 (67) 72-22-22

Beciurile de vin (Vinarii in Moldova)

CATEGORII:
Cramele "Cricova" reprezintă o perlă a vinificației Moldovei cu Colecțiile sale Naționale și camerele de degustare. Galeriile "Cricova" se întind pe o lungime de peste 120 km. În celebrele galerii de var, sub custodia atentă a vinificatorilor iscusiți, se păstrează vinuri excelente moldovenești.
 or. Cricova, str. Ungureanu 1. Distanța: 13 km de or. Chişinău     
Galeriile Vinăriei "Purcari" au adunat o colecție de "vinuri de elită". Vinăria a câștigat premii mari la concursuri internaționale, de prestigiu. Băuturile de aici ating noblețe, maturitate - aroma perfectă pentru a cuceri inimile oamenilor. Galeria de vin fаrmecă pe fiecare prin sticlele bine îngrijite, estetice, acoperite cu fir subțire de praf nobil. Ansamblul arhitectural unic, creat în stilul întreprinderilor vinicole din Franța creează un cadru plăcut pentru a savura ''Legenda turnată în sticlă''.
    r-nul Ștefan Vodă, s. Purcari.     Distanța: 130 km de or. Chişinău
Combinatul de Vinuri "Mileștii Mici" se identifică prin calitatea și rafinamentul vinurilor - fapt pentru care și-a ocupat locul bine meritat în programele turistice ale statului. Vinăria este inclusă în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare colecție de vinuri din Europa. "Colecția de Aur" cuprinde circa 2 milioane sticle de vin armonios. Cramele ''Mileștii Mici'' au o lungime de 200 km.
    r-nul Ialoveni, s. Mileștii Mici.   Distanța: 25 km de or. Chişinău
În inima Moldovei, se află renumitul "Chateau Cojușna". Vă invităm aici să descoperiți tainele procesului de producere a vinurilor și divinurilor, precum și să admirați frumusețea beciurilor în care se păstrează colecțiile celor mai renumite vinuri produse de „MIGDAL-P” S.A. Sălile de degustare din subsolurile "Chateau Cojușna" reprezintă originale mașini ale timpului, deoarece ai senzația că degustările se petrec în "epoca medievală" - în liniștea profundă a subsolurilor palatului.
  r. Străşeni, s. Cojuşna, str. Lomtadze 6.  Distanța: 15 km de or.Chişinău
Compania ÎM "Chateau Vartely" SRL este un producător de vinuri de înaltă calitate din cele mai bune specii europene de struguri, cultivate în zonele centrale şi sudice ale ţării. "Chateau" în lexicul vinificatorilor moderni este un teritoriu pe care un singur proprietar înfăptuieşte întreg ciclul de producere al vinului – de la cultivarea strugurilor, pînă la îmbuteliere. Doar în aşa mod, consideră francezii, se poate garanta calitatea produsului, avînd cantităţi reduse.
    Chateau Vartely: or. Orhei, str. Eliberării 170/B.  Distanța: 45 km la nord de or. Chişinău 
Pivnițele Brănești reprezintă una din cele mai mari vinării și combinate de vinificatie din Republică. Sunt situate într-o zonă frumoasă de padure, pe coasta Orheiului Vechi. Pivnițele se întind pe o distanță de 58 km la o adîncime de 60 m sub pămînt și au o suprafață de 75 ha. Mulți au auzit despre renumitele crame din Franța și Iugoslavia, cu toate acestea, astfel de pivnițe ca cea a companiei JSC Basvinex chiar și la francezi sunt extrem de rar întîlnite.
   or. Orhei, s. Brănești.  Distanța: 48 km la nord de or. Chişinău