Beciurile Mileștii Mici

phone +373 (67) 72-22-22

Beciurile ''Mileștii Mici''

Combinatul de Vinuri "Mileștii Mici" se identifică prin calitatea și rafinamentul vinurilor - fapt pentru care și-a ocupat locul bine meritat în programele turistice ale statului. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Vinăria este inclusă în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare colecție de vinuri din Europa. "Colecția de Aur" cuprinde circa 2 milioane sticle de vin armonios. Cramele ''Mileștii Mici'' au o lungime de 200 km.    

 r-nul Ialoveni, s. Mileștii Mici.   

Distanța: 25 km de or. Chişinău

Inconjurat de o aură romantică - cel mai mare depozit natural de vinuri din lume – a apărut în galeriile calcaroase la adîncimea de 40-85 metri în anii '70 ai secolului trecut. Vinurile păstrate aici sunt produse din recolta diferitor ani, între 1968 și 1991. Spiritul vremurilor de odinioară se resimte în acest oraș vinicol subteran, crescut din tunelurile largi.

Galeriile calcaroase naturale cu o lungime totală de 200 km pot fi parcurse cu transportul.   Temperatura constantă de 12, 14°C și umiditatea relativă de 85-95% ale acestui "regat vinicol" contribuie ideal atît la păstrarea rezervelor strategice moldovenești, cît și la descoperirea calităților naturale ale vinurilor de elită. Din toate regiunile țării aici au fost aduse vinurile anilor cu cea mai bună recoltă și au fost stocate pentru învechire. În galeriile din ''Mileștii Mici'' continuă să fie aduse materialele vinicole alese din toată Moldova - pînă în prezent.    "Colectia de Aur" Mileștii Mici se mîndrește cu circa două milioane de butelii de vinuri armonioase, datînd din perioada de înflorire a vinificației moldovenești: "Pinot", "Traminer", "Muscat", "Riesling", "Feteasca", "Dnestrovskoe", "Milestskoe", "Codru", "Negru de Purcari", "Trandafirul Moldovei", "Auriu", "Cahor-Ciumai" etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești. În perioada necesară, sunt lasate pentru maturare într-o atmosferă de liniște.  

În fiecare picătură a vinului "Mileștii Mici" se simte focul soarelui și forța pămîntului.  

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu