phone +373 (67) 72-22-22

CATEGORII:
Dragobetele, sarbatoarea dragostei, isi are radacinile in traditiile dace si in credinta intr-un fel de zeu al iubirii, a carui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic si inceputul primaverii. DRAGOBETELE, fiul Dochiei, era zeul dragostei si al bunei dispozitii. I se mai spunea Cap de Primavara sau Cap de Vara si era identificat cu Cupidon, zeul iubirii in mitologia romana, si cu Eros, corespondentul acestuia in mitologia greaca.
Sarbatoare in suflet, liniste in societate, viitor senin al generatiilr, toate acestea ne-a oferit Marea Victorie din 1945 asupra fortelor fasciste. Cu chin si jale, durere in gind, ne amintim de cele rele, de persoanele dragi pierdute dar si de vitejia strabuneilor si buneilor nostri ce si-au dat viata pentru Libertatea Noastra de Astazi. Va Multumim!!!
În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. 
Ziua Independenței este sărbătoarea națională a Republicii Moldova, prin care se marchează adoptarea Declarației de Independență la 27 august 1991. În urma declarării independenței,  Republica Moldova a devenit un stat suveran şi independent. Proclamarea independenţei Republicii Moldova în 1991 a constituit urmarea unui proces complex. În iunie 1988, la Chişinău s-a reunit un grup de intelectuali moldoveni care a pus bazele unui grup de iniţiativă pentru susţinerea democratizării.
„Limba Noastră" este o sărbătoare națională celebrată în Republica Moldova pe 31 august. Ea s-a născut în vîltoarea mișcării de renaștere națională de la sfîrșitul anilor '80 din RSSM. La 27 august 1989 la Chișinău avea loc Marea Adunare Națională, la care au participat circa 750.000 de oameni. În cadrul adunării, s-a cerut declararea limbii moldovenești ca limbă de stat și trecerea la grafia latină.
In spatiul dintre Prut si pînă dincolo de Nistru, obiceiul de a sărbători sfîrsitul recoltării strugurilor și nașterea vinului tînăr e cunoscut din vechime- Ziua Vinului! Acestă sărbătoare este celebrată în fiecare familie care crește viță de vie. Cînd vine toamna, fiecare curte de gospodar e o mini - fabrică de producere a vinului: strugurii culesi sînt puși în teasc, sînt striviți, mustul scurs – ravacul – e pus în butoaie pregătite din timp. 
14 octombrie – ziua orasului Chisinau. In aceasta zi locuitorii capitalei sarbatoresc Hramul Orasului. La aceasta mare sarbatoare vin nu doar localnicii, dar si multi oameni din toate colturile lumii. De asemenea la aceasta sarbatoare se invita oaspeti din tari straine: Romania, Turcia, Franta, Suedia s.a.