9 Mai - Ziua Victoriei

9 Mai - Ziua Victoriei

Sarbatoare in suflet, liniste in societate, viitor senin al generatiilr, toate acestea ne-a oferit Marea Victorie din 1945 asupra fortelor fasciste. 

DESCRIERE

Cu chin si jale, durere in gind, ne amintim de cele rele, de persoanele dragi pierdute dar si de vitejia strabuneilor si buneilor nostri ce si-au dat viata pentru Libertatea Noastra de Astazi. Va Multumim!!!

Respect si aplecaciune celor cazuti in marele razboi de aparare a Patriei!   Vizitati Memorialul ''Eternitate'' din Chisinau, Memorialul ''Capul-de- Pod Serpeni'' din satul Serpeni.   La 7 mai 1945 la ora 02.41, la Reims, la sediul Cartierului General Suprem al Forţelor Expediţionare Aliate din Franţa, Germania a capitulat fără condiţii.   Actul prevedea ca ostilităţile să se încheie la 8 mai la ora 23.01 şi a fost semnat de către generalul Alfred Jodl, şeful operaţiunilor Statului Major german. Generalul american Bedell-Smith, şeful Statului Major aliat şi generalul Susloparov, şeful misiunii militare sovietice în Franţa, au contrasemnat documentul, la fel ca şi generalul francez Sevez, invitat în ultimul minut să semneze ca martor. Totul nu a durat decât câteva minute.   La ora 15.00 a zilei de 8 mai, Truman, Churchill şi De Gaulle au anunţat oficial victoria, dar în Uniunea Sovietică, datorită diferenţei de fus orar, vestea capitulării a ajuns în dată de 9 mai, această dată fiind proclamată Ziua Victoriei.

Acesta este motivul pentru care aliaţii occidentali au sărbătorit Ziua Victoriei în Europa în 8 mai, iar Uniunea Sovietică a sărbătorit Ziua Victoriei împotriva fascismului pe 9 mai.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu