Traseu turistic Crucea de Aur a Moldovei

Traseu turistic "Crucea de Aur a Moldovei"

Vă invităm să fiți turiștii noștri spre Zona raionului Călărași – foarte bogată în atracții turistice, nu doar pentru amatorii de tradiții, dar și pentru oaspeții internaționali. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Ne vom delecta cu bunătățuri naționale în cadrul popaselor la case-muzee și veți fi surprinși cu surprize în cadrul unui masterclass de excepție. TRASEU:  Chișinău - Mănăstirea Frumoasa – Manastirea Raciula - Mănăstirea Hârbovăț - Mănăstirea Hârjauca – popas la „Casa Mierii” – “Casa Părintească” - atelierul meșterului popular Vasile Gonciari -  Chișinău

Tematica excursiei: religioasă, datini, obiceiuri și tradiții Scopul excursiei:  Cunoașterea patrimoniului obiectelor de cult a zonei turistice Nord-Vest a țării, familiarizarea cu istoria mănăsti­rilor ortodoxe construite în Codrii Călărașilor, familiarizarea cu modul de viață, obiceiurile și tradițiile locuitorilor din zonă. Programul excursiei include: cunoașterea Mănăstirii Frumoasa, Răciula,  Hârbovăț, Hârjauca, pensiu­nii turistice „Casa Mierii”, popasului tu­ristic și a Muzeului “Casa Părintească” (satul Palanca), atelierul meșterului popular Vasile Gonciari din satul Hoginești. Complexitatea traseului: deplasare cu transport. Nu există grad sporit de com­plexitate pentru vizitarea obiectivelor turistice. Pe jos se vor parcurge distanțe ne­semnificative. Vestimentație: nu este necesar echipament special, dar este necesară încălță­minte comodă. Pentru a vizita lăcașurile sfinte este necesară îmbrăcăminte decentă (pentru femei broboadă sau eșarfă, iar la bărbați nu se acceptă pantalonii scurți). Alimentație: degustare de produse apicole la pensiunea turistică „Casa Mierii”, din satul Răciula, cină la popasul turistic “Casa Părintească”, din satul Palanca, prânz sau cină la complexul turistic „Festival” din Palanca.

Agrement: masterclass a meșterilor populari din satul Palanca, program folclo­ric la popasul turistic „Casa Părintească”, masterclass a meșterului popular Vasile Gonciari din satul Hoginești.  

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu