Despre companie

 

CASAMARE.MD - Suntem echipa înarmată cu entuziasmul de a redescoperi toate frumusețile Republicii Moldave.

 

Cunoscută oficial în mai 2015 - în cadrul Festivalului Verii 2015, petrecut la Molovata - compania noastră este specializată în promovarea turismului național, alături de profesionaliştii în acest domeniu - dornici de a petrece timpul cît mai plăcut împreună.

casamare 3 casamare 11 casamare 2

Parcurgînd o vizită pe platforma noastră, veți găsi în Compartimentul Despre Moldova file din istorie, ce descriu tărîmul nostru mioritic. Locurile cele mai deosebite din țară le descoperiți în Obiectivele turistice  aranjate în toată splendoarea lor, fapt pentru care Vă propunem să le vizităm împreună,  în categoria Excursii. Cele mai noi și interactive festivaluri, expoziții și sărbători - le găsiți tot la noi – în  categoria Evenimente. În cazul în care v-a cucerit o locație turistică și solicitați prelungirea sejurului pentru ziua următoare, găsiți în Locuri de Odihnă spații de cazare/ restaurant/sanatorii. 

 

 casamare 12Conceptul de CASAMARE este specific poporului nostru.

 Avem noi, moldovenii o datină veche: Atunci când cineva își construia casă, chiar şi în vremurile cele mai grele, rezervă un colţişor aparte pentru „casa mare”, pe care stăpâna îl împodobea cu ce avea mai frumos. Aici îsi aducea sfinţii, protectorii casei, împodobiţi cu prosoape naţionale şi stible de busuioc; aici îşi păstra zestrea, lăicerele și covoarele, ia şi catrinţele, hainele de sărbătoare; în casa mare era întampinat noul născut, mireasa anume de aici pleca spre casa mirelui; aici era întâpinat cel mai ales oaspete; aici se adunau la sărbatorile familiei toate generaţiile – începînd de la prunci pînă la stăbunei.

   Aici bucatele pregatite de gospodina casei sunt mai alese și vinul mai „boieresc”. Dar uneori, pur şi simplu păşeşti pragul acestei camere și viaţa îţi devine mai dragă şi tu te vezi mai tânar... precum povestea marele scriitor iubitor despre tot ce înseamnă sat - Ion Druţă.

 

Aceasta este intenţia noastră - să Vă aducem în paginile site-ului nostru tot ce are Republica Moldova mai Sfânt, mai nobil, mai de preţ. Ca atunci cand intraţi în „casa mare” să vă desfătaţi sufletul ca în clipele petrecute în casa bunicilor voștri. 

 

    casamare 7  casamare 14  casamare 8