Totul despre Moldova | CasaMare

casamare despre moldova 11

Moldova amabil își întîmpină toți oaspeții, indiferent de unde vin. Cordialitatea și ospitalitatea moldovenilor sunt cunoscute cu mult peste hotarele republicii. Doriti sa stiti mai mult despre Moldova? Compania CASAMARE cu plăcere îți va face cunoștință mai aproape cu Moldova.

 

DESPRE MOLDOVA - TERITORIU

Republica Moldova, în statutul său actual, existată din 1991. Înainte de aceasta, teritoriul dintre râurile Prut și Nistru a trecut de nenumărate ori sub jurisdicția diferitelor state și unități teritoriale, crescând și diminuându-se periodic în densitate. În prezent, teritoriul Republicii Moldova ocupă locul 135 în lume în ceea ce privește teritoriul și locul 118 în cee ace privește numărul populaţiei. Având dorință, toată Moldova poate fi traversată cu automobilul în 4 ore, dar puțini care se grăbesc să părăsească atât de repede un meleag atât de ospitalier!

 

DESPRE MOLDOVA - POPULAȚIE

Cele mai vechi colonii de pe teritoriul Moldovei aparțin epocii paleolitice (de mai mult de un milion de ani în urmă). Din timpuri străvechi, diferite grupuri etnice și naționalități găseau adăpost pe acest pământ frumos și roditor, fapt care amintește o mulțime de artefacte istorice păstrate. Astăzi, majoritatea populației republicii o constituie moldovenii, care trăiesc pașnic împreună cu reprezentanții altor națiuni. Ca limbă de comunicare interetnică, în majoritatea cazurilor se folosește limba rusă, înțeleasă practic de întreaga populație a republicii.

 

DESPRE MOLDOVA  - PARTICULARITĂȚILE TURISMULUI

În Moldova, s-au păstrat în forma sa inițială, multe biserici din secolul al XVIII-lea, precum și alte monumente istoric semnificative. Există o mulțime de locuri interesante care nu sunt ocupate de industria turismului, de aceea multe excursii în CASAMARE sunt selectate individual. Desigur, puteți vizita una dintre cele mai mari peșteri cu mai multe niveluri din lume, sau vă puteți bucura de o excursie prin cel mai mare renumit beci de vinuri subteran din lume. Dar aceasta va fi doar o mică parte din numeroasele impresii unice, care sunt prezentate in atentia turistilor în Moldova moderna.

 

DESPRE MOLDOVA - TRADIȚIILE LOCALE

Degustarea mâncărurilor naționale și a vinurilor locale este o parte integrantă a numeroaselor activități desfășurate aici peste tot. Cu toate acestea, pe lângă celebra Ziua Națională a Vinului, există multe tradiții locale în Republica Moldova, care cuceresc prin bunătatea și originalitatea sa. Să simțiți întreaga atmosferă și, uneori, să participați la evenimente, este posibil numai prin planificarea corectă a călătoriei, organizată de experții CASAMARE.