Obiective turistice
  • ban 1

  • ban 2

Obiective turistice

CATEGORII:

Până la apariția mănăstirii Hârjauca, a apărut un schit, unde era planificată refacerea acestuia în viitor. Cu toate acestea, în locul acestui schit a crescut Mănăstirea de bărbați Petro-Pavlovski, iar pe scurt localnicii îl numesc Bocancea.

Manastirea Saharna Fondată în a doua jumătate a secolului al 18-lea. Situata printre chei abrupte pitorești din apropierea satului Saharna. 

Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. 

Zeci de ape pitorești și izvoare cu apă critalină se ivesc în spațiul dintre Nistru și Prut, concepînd aproximativ 3500 de movile care rămîn o enigmă dar și o valoare imensă științifică nu doar estetică (Suta de movile).

Cetatea Soroca este unicul monument al epocii medievale din spaţiul pruto-nistrean, care s-a păstrat aproape integral.

Beciurile Cricova este cel mai popular loc unde merg îndată turiștii și ospeții veniți ai Moldovei. Acolo este amplasată o imensă Colecție Națională de Vinuri și săli mari de degustare.

Conacul lui Manuc-Bei este una dintre perlele arhitecturii naționale din secolul al XIX-lea. Impresionează prin stilul architectural deosebit și istoria proprietarului – politician pe atunci. 

În centrul orașului, pe strada principală se află Monumentul lui stefan cel Mare, în limba rusă, Stefan Velikii - un monument al domnitorului Moldovei. 

Muzeul Național de Artă al Moldoveieste singura instituție de acest profil din Republica Moldova. 

Grădina Publică ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' este cel mai vechi și impresionant parc din capitală. Amenajat în manieră clasică, în spatele monumentului de valoare națională al domnitorului ''Ștefan cel Mare și Sfânt” - este un loc perfect de relaxare și admirație a naturii peisagistice.

Manastirea Briceni are rol misionar in intreaga Basarabie, aici activand Fratia Ortodoxa Misionara "Sfantul Mare Mucenic Ciprian", cu binecuvantarea si sub indrumarea Preasfintitului Dorimedont, Episcop de Edinet si Briceni.

Principala atracție a Țîpovei, este cea mai mare mănăstire ortodoxă stîncoasă din Moldova - Manastirea Tipova, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Manastirea Tipova - peșteră, sculptată într-o stâncă uriașă.