Monumente arhitecturale
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Monumente arhitecturale

CATEGORII:

În centrul orașului, pe strada principală se află Monumentul lui stefan cel Mare, în limba rusă, Stefan Velikii - un monument al domnitorului Moldovei. 

Academia de Știinte reprezintă unicul centru national specializat în sfera știintei și inovațiilor, business-incubatoare, parcuri de inovare ştiinţifice. 

Arcul de Triumf Chisinau - “Fortăreața Chișinăului” este monumentul cel mai valoros din centrul capitalei, marcat de tumultoasele evenimente istorice. 

În Chișinău, în cel mai vechi parc "Ștefan cel Mare" se află aproape cel mai popular loc pentru plimbători, Aleea Clasicilor. Aleea Clasicilor este un complex de monumente, construite în rânduri pe laturile aleii, create în 1958.

Primaria Chisinaului este organul administrativ central al autorității orășenești. Aici, la Primaria Chisinaului  sunt elaborate și adoptate decizii privind dezvoltarea municipiului, care, pe lângă Chișinău, include mai multe comune și localități suburbane.

Un monument de istorie și arhitectură de categorie națională este Turnul de apa. Turnul de apa Amplasat în centrul capitalei, castelul este construit în stil unic la sf sec. XX, după proiectul celebrului arhitect A. Bernardazzi.

Un simbol al luptei pentru independența Republicii Moldova – două persoane reale, soții Ion și Doina Aldea Teodorovici. Talentul artistic și lupta pentru reînvierea valorilor naționale i-au ridicat la rangul de simbol național. 

Orice turist, care sosește la Chișinău cu avionul, cu siguranță va vedea Portile Orasului Chisinau. Acestea sunt ceva de genul unor uși, care te lasă să intri înăuntrul Chișinăului, clădirile creează senzația de grandoare și eternitate a orașului

Puțini cunosc amplasarea unei din cele mai vechi si înalte biserici medievale – aflată chiar în apropiere de aeroportul Internațional Chișinău. 

La 9 mai 1975 a fost inagurat un adevărat complex memorial care încrucișează prin prezența sa un amalgam de evenimente petrecute în luptă și sînge, caracterizate cu îndurerare - Complexul memorial Eternitate. Simbolistica sa profundă îl etalează ca cel mai vizitat obiect turistic din capitală.

Gara Feroviara din Chișinău întâlnește și petrece zilnic locuitorii și oaspeții Republicii Moldova. Prima amintire despre gara feroviara este atribuită anului 1870, bineînțeles, în această perioadă s-au schimbat multe, numai semnificația gării în viața de transport a țării nu sa schimbat.

Vladimir Herta - Una din perlele monumentelor de arhitectură din centrul capitalei localizat de-a lungul Bulevardului Ștefan cel Mare în apropierea Parcului Central. Construită la solicitarea nobilului Vladimir Herta, primar al Chișinăului după Unirea Basarabiei la România.