Aleea Clasicilor | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Aleea Clasicilor

În Chișinău, în cel mai vechi parc "Ștefan cel Mare" se află aproape cel mai popular loc pentru plimbători, Aleea Clasicilor. Aleea Clasicilor este un complex de monumente, construite în rânduri pe laturile aleii, create în 1958.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Pe ambele părți ale cărărilor sunt instalate busturile oamenilor de știință, scriitorilor, diplomaților, a oamenilor de cultură, poeților și oamenilor care s-au marcat în istoria Moldovei. Și anume din acest motiv, acest loc este numit Aleea Clasicilor.

Busturile personalităților au fost proiectate de un foarte renumit academician și sculptor Alexandr Opecușin. După ideile sale, acestea sunt create din bronz, iar fundamentul pentru lor este granitul roșu, care se asociază armonic cu primăvara și vara verde, cu toamna multicoloră și zăpada albă de iarnă. Aleea Clasicilor, poate fi găsită în centrul parcului, iar dacă ajungi până la sfârșitul acesteia, puteți vedea bustul lui A.S.Pușkin, marele poet, care a trăit și a lucrat în Moldova câțiva ani. În perioada sovietică, exista o cenzură puternică, și din acest motiv Aleea Clasicilor avea doar 12 busturi, dar chiar și atunci era un loc popular și preferat pentru recreerea locuitorilor orașului.

Acum, oricine care ar veni în parc și ar vizita Aleea Clasicilor, va vedea 25 de busturil printre care Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, Dmitri Cantemir, Gheorghe Asachi, George Bacovia, Octavian Goga, Lucian Blaga, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi, și mulți alții. Și desigur, oricare doritor are posibilitatea de a se folosi de rețelele Wi-Fi gratis chiar pe alee.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu