• ban 1

  • ban 1

  • ban 1

CATEGORII:

Olăritul reprezintă o îndeletnicire străveche, pe care moldovenii o moștenesc din adîncul timpurilor, de la îndepărtații strămoși, dar și este una din cele mai propice modalități de materializare a talentelor artistice.

Marele poet Alexei Mateevici a trăit în raionul Căușeni, într-un mic sătuc Zaim, acolo merg milioane de pe tot parcursul anului, pentru a vedea casa în care el locuia.

La data de 19 ianuarie 1806 în satul Bezin, județul Basarabeasca, s-a născut poetul moldovean, fabulistul Alexandru Donici.

Casa muzeu ,,A.S.Pușkin” este o valoare internațională, un loc special în care marele scriitor rus si-a creat operele. Este un complex alcătuit din patru camera, restaurat de recent.

Complexul muzeal „Casa Părintească” ilustrează perfect atmosfera caldă a vieții rurale din Moldova. Impresionează prin linistea locului în care este amplasată, peisaj superb, spiritul gospodăresc și amalgamul cultural păstrat. 

În timpul secolului al XIX-lea, o familie greacă de boieri Ralli, a venit în Moldova. Au construit un conac imens pe teritoriul Moldovei, în prezent conacul este inclus în Casa Muzeu Dolna și anume acolo se află filiala casei-muzeu Pușkin de la Chișinău.