Casa Muzeu Dolna - Chisinau | CasaMare
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

Casa Muzeu Dolna

În timpul secolului al XIX-lea, o familie greacă de boieri Ralli, a venit în Moldova. Au construit un conac imens pe teritoriul Moldovei, în prezent conacul este inclus în Casa Muzeu Dolna și anume acolo se află filiala casei-muzeu Pușkin de la Chișinău.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Casa Muzeu Dolna - Chisinau

Casa Muzeu se numește Dolna datorită locației sale apropiate de satul cu același nume. Însuși satul Dolna a fost construit în secolul al XV-lea, printre copacii multiseculari ai Codrului, satul are peisaje minunate, întrucât se află pe vârful dealului

Casa Muzeu Dolna și satul Dolna sunt populare în rândul turiștilor și locuitorilor Moldovei, deoarece acele locuri au fost vizitate de însuși Aleksandr Pușkin, în timp ce se afla în exil în Basarabia.

Angajații Casei-Muzeu Puşkin au decis să transforme întregul complex într-un muzeu moşieresc Casa Muzeu Dolna. La mijlocul secolului 20, ei au adus acolo un număr mare de exponate, care arată cum era înainte viața moşierescă, de asemenea și exponate, legate de viața lui Pușkin în Moldova.

Casa Muzeu Dolna - toate sunt autentice, vechi, au o istorie lungă și interesantă și aparțin secolelor 18-19. Anume în luna iulie 1821, boierul Zamfirachi Ralli l-a invitat pe Pușkin la moșia sa în moșia sa, unde a trăit timp de trei săptămâni. Aceștia doi erau prieteni, iar Aleksandr Sergheevici se bucura de traiul într-o casă splendidă, din pădurile Moldovei.

Începând cu anii '80, în fiecare an, localnicii sărbătoresc o sărbătoare, dedicată marelui poet rus și operelor sale, mai adineaori, în anul 2010, sărbătoarea a avut loc în jubileul său, a 30-a oară. În fiecare an, în aceste locuri Casa Muzeu Dolna vin un mare număr de fani ai operelor lui Pușkin, oaspeți din capitală, locuitori locali, din toate colțurile Moldovei și din diferite țări. În legătură cu ziua de naștere a poetului, 6 iunie, au decis să sărbătorească sărbătoarea în fiecare prima duminică a acestei luni.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu