Pesteri in Moldova | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Pesteri in Moldova

CATEGORII:

Unul dintre locurile cele mai unice din Moldova este peștera lui Surpizelor - Pestera Surpizelor. Pestera Surpizelor a doua cea mai mare peșteră după "Emil Racovita" și a treia cea mai lungă din Europa. În clasamentul mondial, ea se află pe locul șase, ceea ce ne face deja mândri de o astfel de minune.

Una dintre cele mai unice creații ale naturii, care poate surprinde chiar și cei mai pretențioși călători -  este peștera lui Emil Racovita.

Nordul republicii adăpostește o cavernă naturală în stîncă de calcar sarmatian. Ca suprafață, peștera ajunge până la apele Nistrului. Descoperită acum 20 ani de localnicii satului, se consideră că - față de celelalte 2 peșteri – trecerea internă este mai ușoară pentru turiști.

 

Pesteri in Moldova - unele dintre cele mai lungi peșteri carstice din lume. Cele mai renumite Pesteri in Moldova sunt: peștera "Emil Racovita" - în popor ”Cenușăreasa”, peștera "Surpriza" și peștera morților.

Mândria principală a speologilor moldoveni sunt Pesteri in Moldova "Emil Racovita" - a treia cea mai mare Pesteri in Moldova carstică din lume. Intrarea este amplasată de satul Criva, iar ieșirea este departe de Ucraina. Lungimea Pesteri in Moldova Racoviță este de 92 km, dar multe zone ale peșterii încă nu sunt cercetate, deoarece se află sub apă.

Călătoria în Pesteri in Moldova este posibilă numai într-un mod organizat, cu ghid-speolog, cu echipamente speciale și înţelegere prealabilă, deoarece în cale se întâlnesc locuri destul de periculoase.