Emil Racovita | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Pestera ''Emil Racovita''

Una dintre cele mai unice creații ale naturii, care poate surprinde chiar și cei mai pretențioși călători -  este peștera lui Emil Racovita.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Emil Racovita: Distanţa din or. Chişinău:  aproximativ 265 de km

Este situată în nordul Moldovei, și pretinde la denumirea unei minuni ale lumii, ca cea mai lungă peșteră din lume. Este numită în numele renumitului speolog român Emil Racovita (1868-1947). Ca și multe locuri unice, peștera Emil Racovita a fost descoperită întâmplător. În 1959, în timpul exploatării zăcămintelor de gips, o parte din peșteră a fost descoperită de lucrători.

Examinând mai detaliat, oamenii de știință au descoperit, că galeriile sunt legată de un întreg complex de peșteri. Acestea au primit numele Cenușăreasa - Emil Racovita, Sala cu coloane, Sala de o suta de metri, Sala Daciei. Lacurile subterane, găsite în peșteră sunt curative, deoarece apa este bogată în săruri minerale. Acolo sunt aproximativ douăzeci de lacuri și sunt incredibil de frumoase. De asemenea însăși pereții peșterii sunt foarte frumoși, vopsiți în mod natural în tonuri diferite.

Peștera ''Emil Racovita'' este cea de-a treia cea mai mare dintre peșterile de gips de pe planeta noastră. Gândiți-vă numai ! Alături de dvs. se află o creație rară a naturii, care nu sunt atât de multe pe pământ! Dar pentru a merge singur la pestera ''Emil Racovita'' nu este deloc recomandat. Pentru aceasta, există grupuri de speologi instruiți, alături de care vă veți simți în siguranță. Aici există un microclimat special, o temperatură constantă de aproximativ 11 grade și o umiditate de 100%.

Călătorind prin complexul peșterilor ''Emil Racovita'', vă veți simți ca niște oameni care au venit din epocile preistorice, și veți duce cu dvs. o furtună de emoții.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu