Rezervații stiințifice
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Rezervații stiințifice

CATEGORII:

Rezervația prezintă un element de identificare pentru neamul nostru – cea mai veche și bogată rezervaţie ştiinţifică din Moldova. După frumuseţe, Codrii nu cedează regiunilor muntoase ale Crimeii şi Caucazului. 

Iagorlic - Impresiile trezite imediat ce pășești pe acest teritoriu, de parcă te-ai teleportat pe o insulă înconjurată de stînci abrupte. Împrejurări absolut magnifice s-au creat în urma măreției rîului Nistru.

Rezervația Plaiul Fagului supranumită un laborator sub cerul liber, încorporează un complex natural de ecosisteme, locaș al biodiversității. Plaiul Fagului - Localizată în locul fostei baze de vînătoare ,,Radenii Vechi” din Regiunea Codrilor Bîcului.

Rezervatia stiintifica Prutul de Jos a fost creată în 1991, în sensul protejării lumii vii și vegetale a lacului Beleu și a împrejurimilor sale, în special a luncii Prut.

Adevărat tezaur al Republicii Moldova - Padurea Domneasca - unică în felul ei, uimitoare și armonioasă în orice anotimp al anului. Padurea Domneasca Are o istorie aparte care atrage prin multitudinea evenimentelor, a fost creată încă în sec. al XV-lea pe timpul domniei regelui Alexandru cel Bun, anul 1993.

În zona Stepei de Soroca, localitatea Cobîlea adăpostește cel mai reprezentativ monument - al voievodului Ștefan cel Mare - Stejarul lui Stefan cel Mare. 

"Cheile Butești" este una din cele mai pitorești formațiuni naturale din perioada preistorică a căror dimensiuni impresionante ating lungimea recifului de 2 km. 

Raionul Edineţeste cu adevărat o sursa inepuizabilă de elemente decorative. Aici se întinde cel mai mare defileu dintre două toltre “Trinca și Brînzeni” de aproximativ 250 m.