Rezervatia stiintifica Prutul de Jos - Moldova | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Rezervatia stiintifica Prutul de Jos

Rezervatia stiintifica Prutul de Jos a fost creată în 1991, în sensul protejării lumii vii și vegetale a lacului Beleu și a împrejurimilor sale, în special a luncii Prut.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Rezervatia stiintifica Prutul de Jos ocupă mai mult de 1690 de hectare, iar două treimi dintre acestea sunt acoperite de apele lacului Beleu.

Suprafața Rezervatia stiintifica Prutul de Jos rămasă este ocupată de lunca Prut. Toate acestea reprezintă un laborator ecologic natural Rezervatia stiintifica Prutul de Jos.

Rezervatia stiintifica Prutul de Jos este formată din spații de apă, uscate, mlaștine și peisaje unice ale suprafețelor abrupte deasupra luncii Nistru. Valoarea principală a Rezervatia stiintifica Prutul de Jos este bătrânul lac relict Beleu. Lungimea Rezervatia stiintifica Prutul de Jos sa constituie aproximativ cinci kilometri, lățimea de până la doi kilometri, iar cea mai mare adâncime ajunge de până la doi metri. Bătrânul lac Beleu are o vârstă de mai mult de șase mii de ani. A apărut chiar atunci, când în Marea Neagră a fost scufundată o mare parte a deltei Dunării. În zilele noastre, apele acestui lac curg în câteva canale și se scurge printr-un alt canal.

Primăvara și vara, când Rezervatia stiintifica Prutul de Jos și Dunărea se revarsă și se formează viituri, apa din Beleu crește foarte mult, cantitatea apei din lac depinde de anotimp.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu