Porțiunea Malului abrupt al Nistrului
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 12

Porțiunea Malului abrupt al Nistrului

Un landșaft natural valorificat din 1998, cu o suprafață de 153 hectare. O pantă abruptă decorează toată porțiunea malului, vîntul, soarele și liniștea naturii te uimesc prin armonia sa perfectă.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Distanța de or.Chişinău: 232 Km Șisturile argiloase amintesc de fagurele de miere, bolovanii pitorești de calcar tortonian și sarmatic împăduriți cu arbori mici și arbuști trezesc iluzia unei realități paralele. Pantele și stîncele abrupte cu o înălțime de pînă la aproximativ 45 grade ademenesc iubitorii de alpinism să pornească într-o aventură îndrăzneață. Acest defileu care poate fi urmărit de la intrarea în satul Naslavcea, coboară spre Nistru cu o porțiune de drum prin tunel, iar cealaltă chiar de-a lungul peretelui aproape abrupt la o înălțime de aproximativ 40 m deasupra nivelului Nistrului.

Este dificil să ridici această pantă fără echipament specializat pentru alpinism. Dar, efortul depus merită, pentru că o dată ce urci aceste obstacole, simți o aromă particulară de libertate. De la înălțimea pantei descoperi o insulă misterioasă total împădurită, situată chiar lîngă meandrul brusc al Nistrului.

Porțiunea malului abrupt al Nistrului este ceva mai mult de cît un loc pitoresc, este o aventură, o poartă spre o realitate paralelă care o dată ce o vizitezi ești marcat de originalitate.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu