Beciurile Cricova - Moldova | CasaMare
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

Beciurile Cricova

Beciurile Cricova este cel mai popular loc unde merg îndată turiștii și ospeții veniți ai Moldovei. Acolo este amplasată o imensă Colecție Națională de Vinuri și săli mari de degustare.

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Beciurile Cricova - Cele mai lungi coridoare, pline cu vin, se întind pe o lungime de peste 120 km.

Teritoriul este supravegheat cu grijă de lucrătorii din Cricova, în pivnițele, cu pereții de calcar, sunt păstrare vinuri, care sunt considerate perlele vinificatorilor moldoveni.

Vinurile primesc categorii de cea mai înaltă calitate de asemenea datorită faptului că acestea sunt situate în pivnițe cu hubre de calcar. Anume acolo este posibilă menținerea temperaturii ideale de 12-14 grade, iar umiditatea ideală necesară pentru cele mai bune vinuri este de 97-98%. Toate vinurile din beciurile Cricova, au un gust și o aromă deosebită, ele sunt elegante și considerate a fi dintre cele mai delicioase din lume.

Printre altele, Beciurile Cricova este considerată a fi un oraș subteran incredibil de imens. Străzile sunt atât de largi încât poți trece cu mașina pe ele, și de asemenea au denumiri în cinstea celor mai populare vinuri care sunt păstrate pe ele, Pinot, Aligote, Cabernet, Feteasca. Vinurile capătă calitățile incomparabile și complet unice, în liniștea totală, deoarece în astfel de dimensiuni incredibile, sunetele în alte capete ale străzilor nu ajung. Mai mult de 30 de milioane de litri de vin sunt păstrate în pivnițe.

Doar astăzi, combinatul de vinuri ”Beciurile Cricova” se poate mândri de un număr mare din cele mai bune vinuri de masă roșii și albe, precum și mai mult de 15 mărci de șampanie și vinuri spumante cu cele mai înalte calități gustative. Cele mai vechi vinuri din pivniță datează din 1902, dar pe lângă vinurile moldovenești mai există și vinuri din multe alte țări, cum ar fi Franța, Spania, Italia, dăruite Beciurile Cricovade către oamenii de stat veniți din aceste țări. De asemenea, Beciurile Cricova este singurul combinat din întreaga Republică Moldova, care păstrează secretul de producere a vinului spumant francez. Metoda franceză clasică constă în maturarea în sticle aproximativ trei ani.

Degustarea a diferitor soiuri, probarea a celor mai bune tipuri de vinuri din Moldova pot fi savurate în sălile de degustare. Beciurile Cricova În afară de degustare, puteți admira arhitectura specială a sălii, o priveliște fascinantă.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu