Parcurile Moldovei | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Parcurile Moldovei

CATEGORII:

Grădina Publică ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' este cel mai vechi și impresionant parc din capitală. Amenajat în manieră clasică, în spatele monumentului de valoare națională al domnitorului ''Ștefan cel Mare și Sfânt” - este un loc perfect de relaxare și admirație a naturii peisagistice.

Cel mai agreat spațiu de odihnă pentru locuitorii Chișinăului este Grădina Botanica. Situat în oraș, este comod pentru plimbările pe aleile şi cărările parcului. 

Parcul "Dendrariu" din mun. Chisinau este un parc de toată frumusețea naturii. Dendrariul este locul care, orăşenii îl preferă demult ca un loc de odihnă, plimbări. 

Parcul este fondat de bancherul A.Pommer. Este unul din cele mai mari după surafață și mai bogate în specii de arbori și arbuști exotici; cît și unul din cele mai frumoase parcuri de tip landșaft din Moldova. 

În nord-vestul Moldovei, ne mîndrim cu un lanț de formațiuni calcaroase de tip recif din perioada Mării Sarmate (numite toltre) cu o vârstă mai înaintată decât muntii Carpaţi. 

 

Când sufletul necesită odihnă la aer curat, când vreai să te plimbi cu familia și prietenii - parcurile Moldovei sunt gata să accepte cu bucurie toți doritorii de a se ascunde sub coroanele copacilor în umbra răcoroasă.

Nu în zadar capitala Moldovei - Chișinău – este considerată un oraș foarte verde, în fiecare sector există câte un parc sau împădurire mare, unde cetățenii pot petrece seara într-o singurătate plăcută. În afară de capitală, lângă multe conacuri ale Moldovei sunt grădini și Parcurile Moldovei de o frumusețe extraordinară.

În mod deosebit se evidențiază următoarele Parcurile Moldovei: Parcul Țaul, Parcul conacului familiei Balioz, parcul Villa Mîndîc, parcurile

Bălți și Tiraspol, care își combină varietatea regnului vegetal și capodoperele artei arhitecturale.

Parcurile Moldovei - un loc minunat pentru plimbare!