Conace Boieresti | CasaMare
  • ban 4

  • ban 4

  • ban 4

Conace Boieresti

CATEGORII:

Conacul lui Manuc-Bei este una dintre perlele arhitecturii naționale din secolul al XIX-lea. Impresionează prin stilul architectural deosebit și istoria proprietarului – politician pe atunci. 

Mândria satului Țaul, dar și a întregii republici, Conacul Pommer, un monument arhitectural care bucură neîncetat privirea locuitorilor din apropiere.

Numit și Мuzeul Meşteşugurilor Populare – Balioz este unicul muzeu din Republica Moldova care prezintă integral și amplu meșteșugurile tradiționale.

 

Moldova este renumită nu numai datorită vinului său, bucătăriei naționale gustoasă, naturii unice, dar și datorită caselor vechi, care, fiecare păstrând istoria sa uimitoare. Clădirile unice din secolele al XIX-lea și al XX-lea erau situate cel mai adesea în zonele verzi de parc, ceea ce oferă o atmosferă specială acestor locuri. Fiecare clădire are istoria sa unică. De exemplu, în conacul lui Zamfir Ralli - Arbore ceva timp a trăit Alexandr Pușkin, anume acolo au fost create operele literare dedicate țigăncii Zamfira. Conacul vestit Manuc Bey - este o adevarată perlă istorică, atrăgând turiști din toata lumea. Conacul Balioz, situat în apropierea orașului Orhei, este înconjurat de unul dintre cele mai vechi parcuri din țară, acolo vegetează plante unice pentru Moldova. Parcul Țaul, care înconjoară conacul Pommer, este cel mai mare monument natural din Moldova, iar însuși conacul- este o creație arhitecturală incredibil de frumoasă.