CATEGORII:

Dragobetele, sarbatoarea dragostei, isi are radacinile in traditiile dace si in credinta intr-un fel de zeu al iubirii, a carui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic si inceputul primaverii. 

Sarbatoare in suflet, liniste in societate, viitor senin al generatiilr, toate acestea ne-a oferit Marea Victorie din 1945 asupra fortelor fasciste. 

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Ziua Independenței este sărbătoarea națională a Republicii Moldova, prin care se marchează adoptarea Declarației de Independență la 27 august 1991. 

„Limba Noastră" este o sărbătoare națională celebrată în Republica Moldova pe 31 august.

In spatiul dintre Prut si pînă dincolo de Nistru, obiceiul de a sărbători sfîrsitul recoltării strugurilor și nașterea vinului tînăr e cunoscut din vechime- Ziua Vinului! 

14 octombrie – ziua orasului Chisinau. In aceasta zi locuitorii capitalei sarbatoresc Hramul Orasului. La aceasta mare sarbatoare vin nu doar localnicii, dar si multi oameni din toate colturile lumii. De asemenea la aceasta sarbatoare se invita oaspeti din tari straine: Romania, Turcia, Franta, Suedia s.a.