Beciurile Branesti - Orheiul Vechi | CasaMare
  • ban 1

  • ban 1

  • ban 1

Beciurile Branesti

Pivnițele Beciurile Branesti reprezintă una din cele mai mari vinării și combinate de vinificatie din Republică. Sunt situate într-o zonă frumoasă de padure, pe coasta Orheiului Vechi. Pivnițele se întind pe o distanță de 58 km la o adîncime de 60 m sub pămînt și au o suprafață de 75 ha. 

SOLICITĂ EXCURSIE

DESCRIERE

Aceste labirinturi Beciurile Branesti au o lungime totală de 58 km și merg la 60 de metri în adâncime de la nivelul mării. Zona pivnițelor de vinuri atinge 75 de hectare. Probabil că cunoașteți despre renumitele pivnițe de vinuri Beciurile Branesti undeva în Iugoslavia sau Franța, dar pivnițele de vinuri din SA "Basvinex" sunt considerate o mare raritate chiar și la francezi.

În depozitul " Basvinex " s-a format un microclimat unic datorită materialelor naturale, dar mai precis, piatra calcaroasă, care are o proprietate higroscopică. Aproximativ 10 milioane de litri de vin în diferite etape, se află la o temperatură constantă de 16°С. În aceleași grote, adânc sub pământ, există și dispozitive italiene, datorită cărora vinul poate fi îmbuteliat chiar pe loc.

Popularitatea vinurilor Beciurile Branesti, care au câștigat celebritatea poate fi ușor explicată de mai mulți factori, cum ar fi: condiții ideale pentru păstrare, urmărire insistentă la toate tehnologiile de producție și, nu în ultimul rând, respectarea sanitariei la cel mai înalt nivel.

Dacă doriți să degustați ceva, atunci pentru serviciile dvs. există două săli de degustare cu o arhitectură remarcabilă, una dintre ele fiind adânc sub pământul Beciurile Branesti. În timpul construcției sălilor s-au folosit metale și diverse tipuri de lemn, ceea ce a dat posibilitatea de a arăta simbolurile, care indică îngrijirea podgoriilor și fabricarea vinului.
Dacă doriți să păstrați în minte pentru totdeauna vizitarea acestor locuri, atunci încercați cele mai bune vinuri, dar nu uitați de mâncărurile clasice – plăcintele și zeama de Beciurile Branesti, tocănița de iepure și alte delicatese, de care veți fi servit de către bucătarii calificați.

Și, în sfârșit, nu uitați să adăugați vopsele în paleta gustativă, vă vor propune pesmeți din pâine, miez de nuci, o varietate de cașcavaluri și apă minerală "Poiana Branesti", care este extrasă din adâncime de șaptezeci de metri.

AMPLASAREA GEOGRAFICĂ

Lasă comentariu